Dom » Wnętrza

Design od kuchni w Sopocie

Design od kuchni w Sopocie
Zobacz więcej zdjęć »
26 września 2019r. w Trójmieście odbyła się kolejna edycja cyklu Design od Kuchni. Na spotkaniu zorganizowanym przez Comitor, Cosentino i Studio Estima, pojawiło się kilkudziesięciu najlepszych trójmiejskich architektów.

Przygotowane przez gospodarzy prezentacje przybliżyły zebranym najnowszą ofertę marek, a także  trendy obowiązujące we współczesnych kuchniach. Gościem specjalnym spotkania był Aleksander Baron.

Znane sopockie Studio Estima, oferujące na co dzień kuchnie, meble i oświetlenie marek premium, posłużyło jako miejsce spotkania największych autorytetów z branży wnętrz kuchennych. O konglomeratach kwarcowych Silestone i powierzchni ultrakompaktowej Dekton opowiedział Andrzej Włodarczyk, Account Manager Cosentino, odpowiedzialny za Pomorze i Wielkopolskę. Robert Walter, Członek Zarządu Comitor mówił o marce BLANCO, a Anna Bedyniak-Bielińska, Marketing Manager Comitor, podzieliła się z uczestnikami swoim doświadczeniem w zakresie innowacyjnych urządzeń AGD; produktów marek Blanco, Novy czy Küppersbusch, słynących z jakości i nowatorskich rozwiązań. Goście spotkania mieli  okazję przekonać się osobiście, jak pracują urządzenia oraz poznać ich zalety m.in. w  mobilnym centrum Blanco.

 

Spotkanie uświetnił live cooking w wykonaniu Aleksandra Barona. W towarzystwie wielkoformatowych powierzchni Dekton i konglomeratów kwarcowych Silestone, kucharz przygotował dla gości tradycyjne dania polskiej kuchni w bardzo nowoczesnym wydaniu. Jego kulinarny spektakl po raz kolejny pokazał jak bardzo zaawansowane technologicznie są produkty Cosentino i Comitor. Dekton, dzięki swojej odporności na temperatury, rozgrzano w zaawansowanym technologicznie piekarniku Küppersbusch do 230 stopni i upieczono na nim kiełbasę z czarnym czosnkiem. Powierzchnia ultrakompaktowa Cosentino pełniła tego wieczoru również rolę zastawy, na płytach Dektonu serwowano ziemniaki z ikrą troci bałtyckiej. Dania mistrza powstawały przy mobilnej wyspie kuchennej, z wysuwanym z blatu okapem Panorama firmy NOVY, umożliwiającym efektywne wyłapywanie oparów już u źródła, pracującym na trzech wysokościach 10 cm, 20 cm i aż 30 cm. Blat wyspy roboczej wykonano z 12 mm. materiału Dekton, w kolorze Opera a okładzinę modułu piekarnika stworzono z najnowszej propozycji Cosentino, Dektonu Slim o grubości 4 mm. Zastosowane podczas produkcji wyspy materiały udowodniły, że powierzchnie Cosentino dają ogromne pole do wykorzystywania ich w projektach kuchennych. Jak może wyglądać nowoczesna strefa kuchni, dowiemy się podczas kolejnych spotkań z cyklu Design od kuchni, zaplanowanych w Poznaniu i Wrocławiu.

 

Patronat medialny nad wydarzeniem objęło Elle Decoration, a także:  Design Alive, Czas na Wnętrze, Weranda, Point of Design, Nowy Magazyn, Wnętrze, Law Business Quality, Architektura &Biznes, Magazif, Ekspert Budowlany, Designteka.pl, MieszkaniezPomyslem.pl

Więcej: www.comitor.pl  / www.cosentino.com

 

***

Grupa Cosentino opiera swój rozwój na międzynarodowej ekspansji, innowacyjnym programie badawczo-rozwojowym, poszanowaniu środowiska naturalnego i zasad zrównoważonego rozwoju oraz nieustannym wspieraniu lokalnych społeczności. Ważnymi elementami tożsamości firmy są również szkolenia, respektowanie prawa do równości oraz bezpieczeństwo zatrudnienia.

Aktualnie, produkty marek Grupy Cosentino obecne są w ponad 110 krajach. W obrębie państw,
w których firma działa, dystrybucja przebiega głównie na podstawie wykorzystania innowacyjnych, kompleksowych platform dystrybucyjnych i usługowych, zwanych Centrami Cosentino.

Centra Cosentino stanowią świetny przykład całkowitego oddania firmy swoim klientom. Miejsca te łączą w sobie funkcjonalność magazynu, salonu wystawowego dla marek i produktów oraz sieci sprzedażowej. W obiektach Cosentino realizowane są programy szkoleniowe, przygotowane specjalnie na potrzeby różnych profesjonalistów, którzy w nich uczestniczą: kamieniarzy, architektów, projektantów wnętrz, a także sprzedawców detalicznych.

 

Portfolio Grupy Cosentino

 

Dekton® by Cosentino to pierwsza marka z katalogu firmy.  Dekton jest ultrakompaktową powierzchnią, opracowaną przez Dział Rozwoju i Badań Grupy Cosentino. Światowa premiera marki miała miejsce w 2013 roku, a jej opracowanie pochłonęło 22 000 godzin badań. Materiał wielkoobjętościowych i wieloformatowych płyt można personalizować przy zastosowaniu dwóch technologii – grawerowania oraz druku atramentowego. Na markę Dekton składa się 8 kolekcji. Więcej informacji na: http://www.dekton.com/

         Silestone® by Cosentino jest wiodącą na świecie marką powierzchni kwarcowych. Materiały w tej linii wytwarzane są w 90% z naturalnego kwarcu. Powierzchnie Silestone są wysoce odporne na plamy, wstrząsy i zarysowania oraz mają niski współczynnik wchłaniania płynów. Materiał produkowany jest w ponad 60. odcieniach, trzech teksturach i różnych formatach. Marka ta obejmuje także jedną z innowacji Cosentino z ubiegłych lat. Silestone® Eco Line produkowana jest z co najmniej 50% materiałów, pochodzących z recyklingu, w tym porcelany, szkła, luster oraz zeszklonego popiołu, które były uprzednio wykorzystywane w przemyśle lub przez konsumentów. Silestone® Eco Line ma certyfikat „Cradle to Cradle”. Dodatkowe informacje dostępne na stronie: http://www.silestone.com/

Sensa by Cosentino® to marka zabezpieczonego kamienia naturalnego od Cosentino. Granity i kwarce poddawane są rewolucyjnej impregnacji, która sprawia, że są wysoce odporne na zaplamienia. Dla materiału Sensa by Cosentino® dostępny jest szeroki wybór kolorów, przy możliwym zastosowaniu specyficznego wykończenia dla każdego z nich – typu suede (zamsz), poler lub caresse (aksamit). Naturalny, zabezpieczony kamień Sensa by Cosentino® można łączyć z dowolnym stylem wystroju czy projektu. Nadaje on także elegancki charakter kuchniom i przestrzeniom, w których zostaje wykorzystany. Więcej o rozwiązaniach marki na stronie: http://www.sensabycosentino.com

 

 

Firma Comitor to jedyny w Polsce importer kontraktowy urządzeń kuchennych klasy premium: zlewozmywaków i baterii z akcesoriami, systemów sortowania odpadów niemieckiej marki Blanco, wyciągów i okapów kuchennych Novy, a także sprzętu AGD Küppersbusch i urządzeń do utylizacji odpadów Insinkerator. Firma Comitor działa od 1994 r. i specjalizuje się w wyposażeniu kuchni oraz gastronomii. Jest wielokrotnym laureatem prestiżowych konkursów, takich jak Diamenty Forbes’a, Gazele Biznesu, Solidna Firma, a oferowane przez nią produkty otrzymały liczne nagrody, m.in.: Red Dot Design Award. Główna siedziba firmy mieści się w Łodzi, gdzie firma posiada centrum serwisowe i logistyczne oraz salon firmowy. Klienci z Warszawy mogą zapoznać się z aktualną ofertą Comitor  np. w Centrum Wyposażenia Wnętrz DOMOTEKA https://comitor.pl

 

Portfolio firmy Comitor

 

Firma Küppersbusch to niemiecki producent wysokiej klasy sprzętu AGD: piekarników z opatentowaną funkcją pochłaniania zapachów ökotherm, płyt indukcyjnych, chłodziarek do wina oraz ekspresów do kawy. https://www.kueppersbusch.de

 

Blanco to producent, który w swojej ofercie posiada zlewozmywaki stalowe, granitowe oraz ceramiczne, jak i baterie czy selektory odpadów.  Produkty Blanco urzekają wspaniałym wykonaniem, najwyższej jakości materiałami i wzornictwem https://www.blanco.com/pl/pl/home.html    

 

Novy to pionier w dziedzinie nowoczesnej wentylacji. Belgijska marka specjalizuje się w produkcji niezwykle cichych okapów oraz płyt indukcyjnych. Produkty firmy Novy charakteryzuje nowoczesny design, wysoka jakość oraz niezwykła wydajność. https://www.novy.com/



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

OKK!

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »