Dom » Budownictwo

Deweloper bliżej mieszkańców

Budowa inwestycji Nowe Ogrody w Poznaniu trwa od 2013 roku. Przez ten czas deweloper wybudował trzy etapy oraz rozpoczął budowę czwartego. Osiedle wyposażył w dwa place zabaw z myślą o najmłodszych mieszkańcach. Dodatkowo, po raz kolejny planuje organizację festynu dla mieszkańców osiedla.

Nowe Ogrody to projekt składający się z trzech etapów, w ramach których powstało 265 mieszkań o zróżnicowanej powierzchni oraz miejscami parkingowymi w podziemiu. Aktualnie w trakcie budowy jest czwarty etap, który będzie się składać ze 104 lokali mieszkalnych, a ich metraż waha się od 30 do 106 mkw., podziemnej hali garażowej i 2 punktów usługowych.  Wyjątkowo w tym etapie komórki lokatorskie zaprojektowane są na poziomie zero w ilości 61 sztuk, aby zapewnić mieszkańcom dodatkową powierzchnię do przechowywania.

Proxin Ogrody zapewnia kolejne udogodnienia na Nowych Ogrodach, które rozkwitają przy ulicy Meissnera 2, w pobliżu ulicy Polskiej na Jeżycach. Chcemy się przyczynić do integracji wśród mieszkańców naszego osiedla oraz sąsiadujących z nami osiedli, zachęcając mieszkańców do czynnego udziału i w organizacji i w uczestnictwie w różnego rodzaju eventach integracyjnych. W zeszłym roku wspólnie z mieszkańcami przygotowaliśmy piknik sąsiedzki, a za niecały miesiąc przywitamy lato w sąsiedzkim klimacie, wśród licznych atrakcji Cieszy nas niezmiernie , że mieszkańcy angażują się w nasze wspólne spotkania i zaskakują nas coraz to ciekawszymi pomysłami na spędzania wspólnie czasu  informuje Malena Zalapska, Prezes spółki Proxin Ogrody. Dla najmłodszych mieszkańców deweloper wybudował dwa place zabaw. Spora część osób mieszkających na naszym osiedlu to rodziny z dziećmi. Dlatego zadbaliśmy o najmłodszych, tworząc dla nich miejsca do codziennych zabaw – informuje Marlena Zapalska. Po zakończeniu czwartego etapu, osiedle będzie posiadać wewnętrzny dziedziniec, który zapewni ciszę, spokój i rozrywkę mieszkańcom. Dodatkowo cały teren jest monitorowany 24 h/dobę. Nie zabrakło również elementów małej architektury, czyli chodników, pergoli drogi wewnętrznej i oświetlenia. Ponadto każda klatka schodowa została wyposażona w cichobieżną windę od poziomu -1. Lokalizacja inwestycji to opcja korzystna zarówno dla aktywnych, jak i osób szukających ucieczki od szumu i zgiełku miasta. Ponieważ osiedle może poszczycić się sąsiedztwem pięknego jeziora Rusałka i otaczających go lasów, czy też Ogrodu Botanicznego oddalonego zaledwie 750 m od inwestycji. Z Nowych Ogrodów szybko dojedziemy także do tętniącego życiem miasta. Około 10 min zajmuje podróż na Stare Miasto. Natomiast osoby, które pracują poza miastem lub często podróżują w 8 min dostaną się na Dworzec PKP- Poznań Głównym, natomiast tylko 5 min zajmie im dojazd na Lotnisko Ławica. Ponadto osiedle jest położone w niedalekiej odległości od głównych arterii komunikacyjnych z dogodnym połączeniem drogowym z autostradą A2.

MilenaPR