Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Dołącz do programu „Voltaren MAX. Rozruszaj Stawy™” w Białymstoku!

Przyjdź na spotkanie z fizjoterapeutą!

Już 14 października w Białymstoku odbędzie się spotkanie ogólnopolskiego programu „Voltaren MAX. Rozruszaj Stawy™”. Powstał on z myślą o Seniorach, którzy chcą walczyć z uporczywym bólem stawów i nadal cieszyć się sprawnością ruchową. Bezpłatne spotkanie z fizjoterapeutami organizowane we współpracy ze Stowarzyszeniem „Akademia Plus 50” i Centrum Seniora w Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Białymstoku ma na celu edukację, w jaki sposób walczyć z dolegliwościami stawowymi za pomocą żelu przeciwbólowego oraz aktywności ruchowej.

Już w październiku w Białymstoku, w ramach programu „Voltaren MAX. Rozruszaj Stawy™” odbędzie się bezpłatne spotkanie edukacyjne dotyczące walki z bólem stawów. Zajęcia poprowadzone przez doświadczonych fizjoterapeutów pokażą uczestnikom, że wciąż mogą cieszyć się swobodą ruchu. Spotkania obejmować będą wykład prowadzony przez fizjoterapeutę dr Marię Kłodę. Podczas spotkania Uczestnicy poznają przyczyny bólu stawów oraz sposoby walki z tą dolegliwością. Następnie odbędą się proste zajęcia ruchowe, obejmujące naukę autorskiego zestawu „12 Ćwiczeń z Voltaren MAX”, opracowanego przez Polskie Towarzystwo Fizjoterapii. Na uczestników czekają także materiały edukacyjne, w tym – Voltaren MAX. Poradnik o Zdrowiu Stawów.

W ramach programu dostępne będą również bezpłatne, indywidualne porady fizjoterapeutów! Każdy senior będzie mógł bez kolejki zapisać się na darmową konsultację. Fizjoterapeuci przyjmować będą do godziny 17:00 w budynku Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania w Białymstoku.

Jeżeli i Ty zmagasz się z codziennym bólem stawów i masz ukończone 60 lat, koniecznie przyłącz się do programu „Voltaren MAX. Rozruszaj Stawy™”. Nie musisz zabierać ze sobą maty do ćwiczeń. Wystarczy, że pojawisz się w wygodnym stroju sportowym w podanym poniżej terminie.

Zajęcia – wykład oraz ćwiczenia odbędą się:

14 października (środa) godz. 10:00

Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Białymstoku