Dom » Wnętrza

Domowe projektantki - 3 kroki do stworzenia szafy idealnej

Wystarczy jedno spojrzenie i już wiesz, co na siebie włożyć? Każda kobiety marzy o idealnej szafie, w której będzie mogła ukryć całą swoją garderobę. Swetry, sukienki, akcesoria, obuwie i wszystko na swoim miejscu. Dzięki szafom Nadir zaprojektujesz tę idealną - na swoją miarę.

Rozwiązania zaprojektowane z myślą o potrzebach

Wybór idealnej szafy warto dobrze przemyśleć, aby jej użytkowanie było dla nas czystą przyjemnością. Szafy Nadir od Black Red White to funkcjonalne meble, które posiadają sprawnie funkcjonujące mechanizmy – lekko wysuwane szuflady, spowalniające prowadnice i płynnie działające drzwi przesuwne, dzięki którym nie stracisz cennej przestrzeni, nawet wtedy, kiedy je otworzysz. Są nowoczesne i solidne, a dzięki wielu możliwościom konfiguracji pozwalają na samodzielnie zaaranżowanie jej wnętrza w odpowiedzi na nasze potrzeby.

Black Red White postanowiło ułatwić zadanie wszystkim osobom, które stanęły przed trudnym wyborem perfekcyjnej szafy i przygotowało dla swoich klientów intuicyjny konfigurator szaf Nadir, dzięki któremu domowi projektanci mogą wirtualnie stworzyć swoją wymarzoną szafę oraz wybrać najlepsze dla siebie rozwiązania, spośród wielu dostępnych opcji.

Krok pierwszy – wybierz idealną szerokość

Szafy Nadir pozwalają dobrać idealny wymiar szafy i dopasować ją do wielkości wnętrza z dokładnością do 10 cm. Bogata rozmiarówka zaczyna się od 150 cm, a kończy na 260 cm (rozmiary rosną co 10 cm). Aż 12 dostępnych szerokości pozwoli idealnie dopasować szafę do dostępnej przestrzeni, a także wielkości garderoby.

Krok drugi – dobierz kolorystykę

Wygląd szafy Nadir możemy dopasować do stylu, w jakim urządzona jest sypialnia czy garderoba. Kolorystykę frontów możemy wybrać spośród siedmiu dostępnych zestawień, w których przewijają się barwy naturalnego drewna, bieli, czy dekoracyjne akcenty w postaci wstawki o barwie czarnego brązu. Jeśli wnętrze jest małe możemy je optycznie powiększyć, wyposażając szafę w taflę dużego lustra.

Krok trzeci – dopasuj wyposażenie wewnętrzne

Wyposażenie szafy powinno być w pełni dostosowane do naszych indywidualnych potrzeb. Innych rozwiązań będą potrzebowały osoby, które np. ze względu na swój zawód posiadają mnóstwo eleganckich koszul oraz spodni, a jeszcze innych osoby uprawiające różne sporty czy fanki pięknych apaszek lub szpilek. Zdecyduj, co będzie Ci potrzebne, wybierając własną kombinację elementów dodatkowych. Jeśli jesteś fanką eleganckich szpilek kosze na obuwie pomogą je wygodnie zorganizować. Wśród dostępnych rozwiązań można znaleźć jeszcze patent na wiecznie pomięte spodnie w postaci specjalnego wieszaka, głębokie wysuwane kosze, organizery na akcesoria, takie jak apaszki, muszki czy bransoletki. Wśród dostępnych możliwości jest także drążek z LED-ami i czujnikiem ruchu – gdy otworzysz drzwi szafy, w jej wnętrzu zrobi się jasno. Do wyboru mamy także komplet półek, na których możemy poukładać t-shirty, a także kontenerek z praktycznymi szufladami.