Rozrywka » Hobby
Domowy street food z Vegetą Natur: frytki z batatów i ziemniaków
Zobacz więcej zdjęć » |
Kluczem do stworzenia doskonałej potrawy są odpowiednie dodatki. Właściwie dobrana kompozycja ziół oraz przypraw podkreśli niezwykły aromat i smak wszystkich składników. Podczas domowego gotowania i przyrządzania zdrowszych wersji street foodowych przekąsek, idealne sprawdzą się wysokiej jakości przyprawy inspirowane naturą Vegeta Natur. To innowacyjne produkty - m.in. przyprawa w płynie, kostki bulionowe, a także szeroka gama mieszanek przypraw, które podkreślą charakter każdego dania. Produkty z linii Vegeta Natur nie zawierają wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i konserwantów.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Zainspiruj się pomysłami od Vegety Natur!
Frytki z batatów i ziemniaków z sosem czosnkowym
Składniki:
- 2 bataty
- 3 ziemniaki
- oliwa z oliwek
- Vegeta Natur do pieczonych warzyw
- Vegeta Natur do frytek i chipsów
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- Vegeta Natur z czosnkiem
- pieprz
- dodatkowo: natka pietruszki, kolendra, szczypiorek
Sposób przygotowania:
Warzywa obrać, pokroić w słupki i umieścić w oddzielnych naczyniach. Skropić obficie oliwą z oliwek. Bataty posypać przyprawą Vegeta Natur do pieczonych warzyw i dokładnie wymieszać. Do ziemniaków dodać Vegetę Natur do frytek i chipsów, wymieszać. Warzywa ułożyć równo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypać świeżo mielonym pieprzem. Piec około 30 minut w temperaturze 200 st., do miękkości. W międzyczasie przygotować sos - do miseczki dodać jogurt naturalny, łyżeczkę Vegety Natur z czosnkiem i pieprz. Wymieszać, posypać szczypiorkiem. Frytki serwować z dodatkiem natki pietruszki albo kolendry, świeżych warzyw oraz dipów, czosnkowego lub guacamole.
Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.
Nadesłał:
RedNacz
|
Komentarze (0)