Firma » Biznes

Dostawcy e-commerce łączą się dla dobra klientów

Spółka wfirma.pl nawiązała współpracę z DreamCommerce S.A., w ramach której platforma sklepów internetowych została zintegrowana z serwisem księgowości internetowej.

Wdrożenie tego rozwiązania pozwoli użytkownikom aplikacji e-commerce kompleksowo zarządzać prowadzoną działalnością za pośrednictwem połączonych narzędzi.

Integracja dostarczanych przez nasz serwis narzędzi finansowo – księgowych i prosprzedażowych, takich jak: fakturowanie, magazyn, CRM czy księgowość internetowa z platformą sklepów internetowych Shoper.pl jest naturalnym uzupełnieniem oferty rynkowej dla nowoczesnego przedsiębiorcy – mówi Andrzej Lazarowicz, prezes zarządu wfirma.pl. – Umożliwia to połączenie różnych aspektów działalności firmy w jeden, sprawnie działający system. Dzięki niemu sprzedawca nie musi dwa razy wykonywać tej samej pracy związanej z obsługą sprzedaży i z przeniesieniem tych informacji do księgowości. Zautomatyzowane procesy przyjmowania zamówień połączone z fakturowaniem wyręczają z konieczności ręcznego wprowadzania danych, co znacznie usprawnia obsługę klienta.

Naszą intencją jest przygotowywanie rozwiązań zgodnie z oczekiwaniami naszych klientów – mówi Krzysztof Krawczyk, Prezes Zarządu DreamCommerce S.A. – Obecnie wdrażana aktualizacja ma na celu usprawnienie prowadzenia sklepu w jednym z zasadniczych obszarów – rozliczania transakcji. Systemy księgowe, z którymi nastąpiła integracja zapewniają m.in.: korzystanie z funkcji wystawiania faktur, co znacznie ułatwi codzienną pracę i pozwoli zaoszczędzić przede wszystkim czas.

inplusPR