Firma » Biznes

Dr Marek Borowiński poprowadzi prelekcje na Międzynarodowych Targach Meblowych

W dniach 13 – 16 września 2016 roku podczas Międzynarodowych Targów Meblowych w Poznaniu odbędą się targi materiałów obiciowych SoFab.

Przez cztery dni będzie można odwiedzić też forum Modern Design Trends 2017 poświęcone nowościom w branży tapicerskiej, a we wtorek i środę przyjść na prelekcje o prowadzeniu biznesu meblowego prowadzone przez dra Marka Borowińskiego, założyciela firmy Shop Doctor zajmującej się specjalistyczną pomocom sklepom.

Targi SoFab to miejsce spotkania branży meblarskiej, przeznaczone dla producentów mebli, stolarzy, projektantów oraz właścicieli hurtowni i salonów meblowych. Skupiają się na najnowszych trendach, preferencjach rynku, nadchodzących zmianach w branży.

Forum Modern Design Trends 2017 zostało wzbogacone o szkolenia dla przedsiębiorców, prowadzone przez dra Marka Borowińskiego - specjalistę od visual merchandisingu, właściciela firmy Shop Doctor, wielokrotnego jurora w międzynarodowych konkursach na najlepsze sklepy, prowadzącego merytoryczny kanał na YouTubie ShopDoctorTV. Marek Borowiński poprowadzi prelekcje: o budowaniu relacji z klientami, o tym, jak prowadzić proces komunikacji oraz co zrobić, aby firma przynosiła zyski. To wszystko czeka na odwiedzających w pawilonie 3A już 13 i 14 września.

- Nowością Targów SoFab jest zaproszenie małych i średnich firm. W Polsce, hurtownie tkanin boją się wprowadzać nowości z obawy o brak popytu. W związku z tym targi zaprosiły przede wszystkim klientów hurtowni, żeby poznali nowe trendy na rynku i poszukali nowych rozwiązań. Musimy uświadamiać swoich klientów, jeśli chcemy, aby polski przemysł meblarski nadal się rozwijał i był konkurencyjny na rynku międzynarodowym - mówi shop doctor, Marek Borowiński.

Podczas Forum dr Marek Borowiński będzie mówił o wykorzystaniu autorytetu specjalisty przy sprzedaży projektów, finalizacji rozmów sprzedażowych, rozwijaniu firmy meblarskiej. Nie zabraknie też zagadnień dotyczących budowania długofalowych relacji z klientami, zachęcania nowych klientów do współpracy oraz badania potrzeb i przedstawiania oferty.

Trzeciego dnia Międzynarodowych Targów Meblowych w Poznaniu odbędzie się Kongres Meblowy „POLSKIE MEBLE - KONKURENCYJNA POLSKA" organizowany przez Ogólnopolską Izbę Gospodarczą Producentów Mebli. Tematem przewodnim będzie konkurencyjność polskiej branży meblowej na zagranicznych rynkach. Podczas kongresu odbędą się panele dyskusyjne, wystąpienia specjalistów, a przedstawiciele Ministerstwa Rozwoju przedstawią rządowy Plan na rzecz Odpowiedzialnego Rozwoju i jego korzyści dla polskiej branży meblarskiej.

Naruszew