Firma » Biura

Drukarka do biura rachunkowego

Biura rachunkowe to dość specyficzne firmy jeśli chodzi o wykorzystywanie sprzętu drukującego.

Biura rachunkowe produkują duże ilości dokumentów. Na jakie zatem parametry należy zwracać uwagę przed zakupem drukarki?

1. funkcja kserowania – biura rachunkowe bardzo często muszą wykonywać kopie dokumentów
  2. automatyczny duplex – niezwykle ważna funkcja drukarki dla biur księgowych, bardzo często dokumenty drukowane są obustronnie, a duplex manualny jest bardzo kłopotliwy
  3. czas wydruku pierwszej strony i prędkość druku – przy drukowaniu częstym i dużych ilości dokumentów ma to ogromne znaczenie - oszczędzając czas. Czas wydruku pierwszej strony w okolicach 8-9 sekund jest wynikiem przewaznie występującym w drukarkach. Szybkość druku ponad 20 stron na minutę jest wynikiem dość dobrym
  4. koszty eksploatacji, czyli koszt wydruku pojedynczej strony – jest to jeden z kluczowych elementów jakimi powinno się kierować przed zakupem drukarki. Biura rachunkowe zużywają bardzo duże ilości materiałów eksploatacyjnych: tonerów lub tuszów i jest to bardzo ważna pozycja w miesięcznym budżecie
  5. atramentowa czy laserowa technologia druku. Biura księgowe dużo częściej decydują się na urządzenia laserowe, przede wszystkim dzięki większej prędkości druku i niższych kosztów eksploatacji

Spośród urządzeń dostępnych na rynku bardzo dobrze warunki te spełnia laserowe urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-L2500D. Drukarka zaopatrzona jest oczywiście w funkcje kopiowania i duplexu. Oprócz tego, prędkość druku: 26 stron na minutę, jest rezultatem bardzo ułatwiającym pracę. Toner Brother DCP-L2500D ma wydajność 2600 stron przy 5% pokryciu strony co przy obecnie sprzedawanych drukarkach uznać należy za dobry wynik. Dostępne są również zamienniki co zdecydowanie obniża koszty eksploatacji, a dobór odpowiedniego producenta zamienników pozwoli na wydruki wysokiej jakości.

giraffe