Gospodarka » Przemysł

DS Smith wprowadza się do MLP Czeladź

Producent opakowań odebrał około 6500 m2 nowoczesnej powierzchni magazynowej w parku logistycznym MLP Czeladź.

MLP Group przekazało firmie DS Smith gotowe 6500 m2 powierzchni w parku logistycznym MLP Czeladź. Z tego około 1000 m2 przeznaczone jest na produkcję, kolejne 370 m2 na biura, a  pozostała część na cele magazynowe.

DS Smith jest wiodącym w Europie dostawcą opakowań produkowanych zgodnie z indywidualnymi specyfikacjami klienta, ze szczególnym uwzględnieniem najnowocześniejszej myśli projektowej. Firma jest w stanie sprostać wszelkim wymaganiom rynku, oferując szeroką gamę wysokiej jakości opakowań przemysłowo-transportowych, FMCG, display’e i opakowania POS, spersonalizowane opakowania ochronne oraz palety tekturowe.

„Inwestycja została zrealizowana zgodnie z ustaleniami. Od podpisania umowy najmu do przekazania gotowego obiektu minęło około sześciu miesięcy. Centrum logistyczne MLP Czeladź jest jednym z naszych najnowszych projektów o wciąż dużym potencjale do dalszej rozbudowy. Park jest doskonałe skomunikowany z miastami aglomeracji śląskiej” podkreślił Piotr Krawczyk, Manager projektów BTS w MLP Group S.A.

MLP Czeladź to nowoczesne centrum logistyczne, które po ukończeniu oferowało będzie 5 budynków klasy A o łącznej powierzchni 74,2 tys. m2 powierzchni magazynowo - produkcyjnych. MLP Czeladź jest parkiem szczególnie atrakcyjnym dla klientów ze względu na doskonałą lokalizację w pobliżu głównych dróg. Park znajduje się w pobliżu węzła łączącego autostradę A4 z drogą ekspresową S1, 15 km od portu lotniczego w Katowicach, 11 km od centrum miasta, w sąsiedztwie drogi ekspresowej S86 z Łodzi do Tych.

MLP GROUP S.A. – najważniejsze informacje

MLP Group jest jednym z wiodących deweloperów powierzchni magazynowo-produkcyjnych. Grupa działa na rynku polskim, niemieckim i rumuńskim w roli dewelopera, konsultanta i zarządcy nieruchomości, dostarczając wszechstronnych rozwiązań w zakresie optymalizacji powierzchni magazynowo-produkcyjnej wielu międzynarodowym i krajowym przedsiębiorstwom produkcyjnym oraz dystrybucyjnym. W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych usług, wszystkie projekty realizowane przez Grupę wyróżnia bardzo atrakcyjna lokalizacja parków logistycznych oraz stosowanie rozwiązania typu built-to-suit.

Parki logistyczne MLP Group są bardzo wysoko oceniane przez najemców, czego potwierdzeniem jest  prestiżowa nagroda Eurobuilds Awards 2018 przyznana centrum MLP Pruszków I  w kategorii „Warehouse of the Year”.

Zgodnie ze strategią „build & hold”  MLP Group po zakończeniu budowy parków logistycznych utrzymuje je w swoim portfelu.  Doceniają to najemcy, którzy przez cały okres współpracują z tymi samymi osobami odpowiadającymi za wysoką jakość świadczonych usług.

Więcej informacji także na www.mlpgroup.com

mskala@tauber.com.pl