Gospodarka » Żywność
Dworski ze słonecznikiem na śniadanie
![]() |
| Zobacz więcej zdjęć » |
Tym bardziej, że lato to doskonały czas, aby do codziennego jadłospisu wprowadzić przekąski, które pozwolą zachować uczucie lekkości. Co ciekawe, w tym przypadku nie tylko owsianka z owocami, ale także pyszne kanapki z chlebem od Piekarni AK Otrębusy sprawdzą się doskonale!
Chleb dworski jest przygotowywany na bazie mąki żytniej i zakwasie żytnim. Nie brakuje w nim również ziaren słonecznika i siemienia lnianego. Ponadto nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Jest pokrojony i pakowany, dlatego świetnie sprawdzi się również na pikniku czy podróży. Wypieki Piekarni Ciekierni Otrębusy powstają według tradycyjnych receptur, tylko ze składników najlepszej jakości.
Jajka sadzone na żytnim pieczywie z dodatkiem ziaren słonecznika to pyszna propozycja na śniadania, a do tego bardzo szybka w przygotowaniu. Kromki chleba dworskiego posmarowane pesto z natki pietruszki z plastrami żółtego sera należy zapiec w piekarniku przez ok. 5 minut. Na chrupiącym pieczywie z lekko roztopionym serem powinna znaleźć się kolejno rukola, szynka, jajko sadzone. Do tego ulubione warzywa np. pomidora, paprykę, ogórka i rzodkiewkę doprawione solą i pieprzem oraz odrobiną sosu balsamicznego.
Smacznego!
Gramatura: 360 g
Cena w sklepach firmowych: 4,30 zł/szt.

Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract
ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ. WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”
BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie
Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce – od koncepcji po realizację z AI
AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%
Komentarze (0)