Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Dżem na start

„Narodowy spis biegaczy 2014” stworzony przez portal Polska Biega pokazał, że osoby biegające stanowią dużą grupę konsumentów, z którą warto się liczyć. Według raportu aż 84% z uważa, że warto zapłacić więcej za produkty dobrej jakości. Wiedzą o tym producenci żywności, m.in. marka Scandic Food.

Śniadanie biegacza

Oprócz treningu dieta i sposób odżywiania to dla osoby biegającej istotny element wpływający na jego formę. Dla biegacza, jak dla każdego, śniadanie jest kluczowym posiłkiem w ciągu dnia, zwłaszcza jeśli zaraz po nim zaczyna on trening. Istotne jest więc, żeby poranny posiłek był z jednej strony lekki, a z drugiej energetyczny. Takim śniadaniem może być owsianka. Jednak dla niektórych osób, ze względu na dużą zawartość błonnika, jest ona trudniejsza do strawienia, dlatego muszą one poszukiwać alternatywy. Co w takim razie warto zjeść?

Bułka z... masłem?

Nie, bułka z... dżemem! Taki zestaw zawiera dużo węglowodanów prostych, potrzebnych przy wysiłku fizycznym. Dobrze o tym wie firma Scandic Food, produkująca dżemy pod marką Owocowa Rozkosz. Razem ze specjalistami z portalu Trening Biegacza stworzyli dżem, który odpowiada zapotrzebowaniu tej grupy. Dżem truskawka z żeń-szeniem jest pierwszym tego typu produktem na rynku. Specjalnie opracowana receptura jest wynikiem współpracy fachowców.

Słodko i pożywnie

Słodkie śniadanie - lekkostrawne i energetyczne - to sprawdzony punkt w menu biegacza. Dżem słodzony cukrem dostarczy organizmowi niezbędnych przed wysiłkiem węglowodanów. Truskawka to tradycyjny, lubiany przez Polaków smak. Świetnie komponuje się z żeń-szeniem, który posiada działanie wielokierunkowe - zwiększa siłę mięśni i ogólną wydolność, a także poprawia zdolność koncentracji.

Zdrowy początek dnia

Truskawka z żeń-szeniem w towarzystwie pieczywa to smaczny posiłek, który dostarczy energii na cały poranek. Doskonale sprawdzi się nie tylko na talerzu biegacza, ale również osób wykonujących wytężoną pracę umysłową czy po prostu zwolenników śniadań na słodko - przekonuje Monika Ganeczko, Product Manager w firmie Scandic Food.

adStone