Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Dżemy, konfitury i powidła Łowicz - idealne na śniadanie!

Dżemy, konfitury i powidła Łowicz - idealne na śniadanie!
Zobacz więcej zdjęć »
To, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, wiedzą już dzisiaj wszyscy. Jednak przygotowywane w pośpiechu, często jest powtarzalne i monotonne. Jak zatem w prosty sposób sprawić, aby pierwszy posiłek dnia zaskakiwał różnorodnością smaków i kolorów?

Z pomocą przychodzą dżemy, powidła i konfitury Łowicz, nadające śniadaniu wyjątkowego smaku, niezrównane w różnorodności zastosowań i najwyższej jakości.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Truskawkowe, pomarańczowe, malinowe, a może śliwkowe, z aronii lub moreli. Naturalnie gęste, smaczne, pyszne, całe, extra gładkie, doskonałe, treściwe i uznane. Niskosłodzone lub 100% z owoców. Rodzina dżemów, powideł i konfitur Łowicz to ponad trzydzieści kusząco aromatycznych smaków, które możemy odkrywać każdego dnia miesiąca i roku. Sprawią, że codzienne śniadanie będzie miało wyjątkowy smak.

Łowicz 100% Pomarańcza - to unikalna propozycja. Linia Łowicz 100% to produkty najwyższej jakości. Powstają tylko z owoców, bez dodatku cukru, zawierają jedynie cukry naturalnie występujące w owocach. Na 100 g 100% Pomarańczy Łowicz potrzeba aż 100 g tych owoców. Idealna na śniadanie w połączeniu z ciepłym naleśnikiem z mąki orkiszowej, posypanym gorzką, aromatyczną czekoladą. Tak pyszny, że łooo!

Przygotuj 110 g mąki orkiszowej, 2 jajka, szczyptę soli, 2 łyżki cukru trzcinowego. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze 100 ml mleka. Następnie stopniowo dodaj 200 ml mleka i 30 g roztopionego masła. Gładką masę odstaw na pół godziny. Przygotuj patelnię o średnicy ok 18 cm i usmaż naleśniki. Posmaruj każdy z nich cienką warstwą Łowicz 100% z owoców Pomarańcza i złóż w trójkąciki. Posyp gorzką czekoladą startą na tarce, gdy naleśniki są jeszcze ciepłe.

Łowicz 100% Extra Gładki Truskawka z Czerwoną Porzeczką - żaden maluch mu się nie oprze. Koniec z marudzeniem przy śniadaniu - gwarantowany! Gładko przetarty, bez żadnych, nawet najmniejszych pestek czy kawałków owocowych skórek. Podobnie jak Łowicz 100% powstaje tylko z owoców, bez dodatku cukru, zawiera jedynie cukry naturalnie występujące w owocach. Na 100 g produktu zebrano aż 75 g truskawek i 25 g czerwonych porzeczek. Doskonale komponuje się z kaszką manną i nie tylko. Tak gładki, że łooo!

Wlej mleko do garnka i gotuj na małym ogniu. Gdy mleko zacznie wrzeć, dodaj kaszę manną. Cały czas mieszając, gotuj kaszkę przez ok 10 min. Następnie przelej ją na talerz lub do miseczki i pozwól lekko ostygnąć. Na koniec narysuj apetyczną ozdobę z Łowicz 100% z owoców Extra Gładki. Dzięki temu, kaszka nabierze pysznego, owocowego smaku, któremu trudno się oprzeć.

Podpowiadamy - każdy wzór będzie idealny jeżeli skorzystasz z zestawu do dekorowania ciast!

Dżem niskosłodzony Malinowy Łowicz - wyróżnia się dużą ilością kawałków owoców. Kusi doskonałym smakiem, kolorem i aromatem. Wprawia w doskonały nastrój nawet w najbardziej pochmurne poranki. Idealnie komponuje się w zestawie fit z musli, jogurtem i bananem. Tak smaczny, że łooo!

Przygotuj swoje ulubione musli, 1 jogurt naturalny bez tłuszczu, 1 banana i Dżem niskosłodzony Malinowy Łowicz. Baw się kolorami i kompozycją. Składniki ułóż warstwowo w szklance, w kolejności, na którą masz ochotę.

Dopasuj smak do nastroju - banana możesz wymienić na mango, truskawki, zielone winogrona lub borówki amerykańskie.

Powidła Węgierkowe Łowicz - eleganckie, naturalnie gęste, wyjątkowe. Powstają według tradycyjnej receptury. Przygotowywane podobnie jak w domu. Doskonale komponują się w nowoczesnym, śniadaniowym zestawie z energetyczną owsianką i orzechami. Tak gęste, że łooo!

Odmierz porcję płatków, na jaką masz ochotę. Zalej zimną wodą, posól szczyptą soli i gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie, na suchej patelni praż przez kilka minut orzechy. Przełóż ugotowaną owsiankę do miseczki, dodaj Powidła Węgierkowe Łowicz, łyżkę jogurtu i posyp orzechami.

Dżem niskosłodzony Morelowy Łowicz - jak wszystkie dżemy Łowicz z rodziny niskosłodzonych, zawiera smakowite, duże kawałki owoców. Pełen owocowego smaku, aromatu i koloru. Idealny na szybkie i proste śniadanie dla tych, którzy zawsze są w biegu. Tak owocowy, że łooo!

3-4 łyżki kaszy jaglanej podpraż, przelej wrzątkiem i ugotuj w wodzie na sypko. Odstaw do wystygnięcia. Gdy kasza stygnie masz czas na przygotowanie się do wyjścia. Jesteś gotowa - wymieszaj kaszę z mlekiem ryżowym (½ szklanki), szczyptą cynamonu i Dżemem niskosłodzonym Morelowym Łowicz. Całość zmiksuj na najwyższych obrotach i przelej do buteleczki lub kubka termicznego. Jeżeli smoothie wyszło zbyt gęste, dodaj odrobinę mleka.

Dżem niskosłodzony z Aronii - gęsty, pełen kawałków owoców. Zachęca do eksperymentowania i zabawy smakami. Doskonale komponuje się z tymi słonymi. Dlatego warto w weekend wypróbować go z chrupiącymi podpłomykami. Tak apetyczny, że łooo!

450 g mąki wymieszaj z 2 łyżkami oleju, solą (pół łyżeczki) i 250 ml zimnej wody. Zagniataj przez 5 minut, aż ciasto będzie elastyczne. Zawiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę. Następnie podziel ciasto na 10 części i każdą z nich rozwałkuj na cieniutkie, podłużne placuszki (ok 5 mm grubości). Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Placuszki polej oliwą, ułóż na nich maliny i tymianek. Piecz w temperaturze 190 st., przez ok. 20 min - aż podpłomyki będą zarumienione. Na ciepłe podpłomyki nałóż Dżem niskosłodzony z Aronii Łowicz.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KDreher

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »