Firma » Biznes

Dzień Otwarty w krakowskim oddziale Motoroli Solutions

Już w najbliższą sobotę, 19 października swoje drzwi dla wszystkich sympatyków otworzy krakowski oddział Motoroli Solutions. Wszystko za sprawą Dnia Otwartego, w ramach którego przewidziano cały szereg warsztatów, test laby, meet upy, testy z codility i gry terenowe.

Nad czym na co dzień pracuje światowy lider branży komunikacji krytycznej? Odpowiedź na to pytanie już w najbliższą sobotę poznają wszyscy, którzy odwiedzą krakowski oddział Motoroli Solutions. Dość powiedzieć, że jest to drugie największe na świecie centrum badawcze amerykańskiego giganta telekomunikacyjnego. To m.in. tutaj powstają najbardziej zaawansowane technologicznie rozwiązania dedykowane służbom publicznym na całym świecie. Rozszerzona rzeczywistość, sztuczna inteligencja, uczenie maszynowe, pozyskiwanie danych. Brzmi jak film science – fiction? Nie, to codzienna rzeczywistość krakowskich programistów.

Na Dzień Otwarty Motoroli Solutions niech czują się zaproszeni ci wszyscy, którzy chcą poznać czym na co dzień zajmuje się jeden z największych pracodawców w Krakowie – firma zatrudnia bowiem ponad 1800 osób, w tym inżynierów, finansistów, specjalistów od logistyki, czy od zarządzania personelem. Podczas wydarzenia będzie można spotkać przedstawicieli wszystkich działów pracujących w polskim oddziale Motoroli Solutions. Opowiedzą oni o swojej pracy, rozwiązaniach, które powstają w Krakowie oraz o możliwościach zatrudnienia.

Na ten dzień przygotowany został bogaty program, obejmujący m.in. wykłady na temat rozwiązań chmurowych, warsztaty z tworzenia dokumentacji i szkoleń, grę wprowadzająca w tematykę Agile, zwiedzanie nowoczesnych laboratoriów technologicznych, czy szkolenie Randori. Osoby myślące o rozpoczęciu kariery w Motoroli Solutions będą miały także możliwość przystąpienia do 30 minutowych testów z codility weryfikujących znajomość m.in. C++, C#, Java, FrontEnd. Ponadto, specjalnie pod kątem tych, którzy myślą o rekrutacji do firmy przewidziano warsztaty CV szyte na miarę.

Już po raz dziewiąty nasz krakowski oddział otwiera się na wszystkich gości
z zewnątrz. Do tej pory nasze laboratoria i tajniki pracy miało okazję poznać
ponad 5 000 osób. Wielu odwiedzających na tyle zaintrygowaliśmy, że teraz są naszymi pracownikami, m.in. w Dziale Programistycznym, Finansowym, czy Supply Chain. Po raz kolejny mamy przyjemność zaprosić wszystkich zainteresowanych do poznania naszego świata najbardziej innowacyjnych rozwiązań z zakresu komunikacji o znaczeniu krytycznym
– mówi Jacek Drabik, country manager Motoroli Solutions.

Dzień Otwarty potrwa od 10.00 do 16.00 w siedzibie Motoroli Solutions przy
ul. Czerwone Maki 82 w Krakowie. Pełen program wydarzenia dostępny jest
na specjalnym profilu na Facebooku  9. Dzień Otwarty Motorola Solutions.

Dodatkowych informacji udziela:

Dagmara Kaczmarek, Motorola Solutions