Dom » Budownictwo

Dzień Otwarty w Starołęckiej Dolinie

W najbliższą sobotę 16 września poznańska inwestycja firmy Budnex otwiera swoje podwoje dla zwiedzających. Tego dnia na żywo będzie można zobaczyć pierwszy etap osiedla, które jest już w końcowej fazie realizacji. Klucze do nowych mieszkań zainteresowani zakupem będą mogli odebrać już w październiku

Starołęcka Dolina powstaje przy ul Śliskiej na poznańskiej Starołęce. Budowa pierwszego etapu osiedla jest niemalże na finiszu, dlatego deweloper zaprasza na ostatni Dzień Otwarty przed przekazaniem kluczy do nowych mieszkań – Bardzo zależało nam na tym by pokazać zainteresowanym klientom osiedle w pełnej krasie. Na inwestycji prowadzone są już ostatnie prace wykończeniowe. Mieszkania są w stanie deweloperskim czyli takim, w jakim będą odbierać je klienci. To najlepszy moment by zobaczyć wszystko na żywo i wybrać optymalne dla siebie mieszkanie – mówi Damian Mirek z poznańskiego biura sprzedaży firmy Budnex – W najbliższym czasie będziemy jeszcze prowadzili prace związane z zagospodarowaniem terenu wokół budynku, tak by z wszystkim uporać się jeszcze tej jesieni.– dodaje. Pracownicy biura sprzedaży będą dostępni dla zwiedzających inwestycję w sobotę w godzinach od 10 do 14. Dodatkowo podczas Dnia Otwartego do dyspozycji przybyłych osób będzie doradca kredytowy, który zapozna zainteresowanych lokalami w Starołęckiej Dolinie z możliwościami finansowania zakupu nieruchomości.

Warto przypomnieć, że w ramach pierwszego etapu Starołęckiej Doliny powstają dwa budynki wielorodzinne z mieszkaniami o powierzchni od 34 do 73,5 mkw. Do wszystkich lokali przylegają przestronne balkony. Docelowo w tej lokalizacji deweloper chce wybudować blisko 350  mieszkań. W ramach realizacji tego projektu firma Budnex zmodernizuje drogę dojazdową do osiedla od strony ul. Maya. Ci, którzy interesują się mieszkaniami w tej lokalizacji, powinni również wiedzieć, że nieopodal osiedla ma powstać nowa linia tramwajowa od Ronda Żegrze do planowanej pętli przy ul. Falistej. Obecnie opracowywany jest już projekt budowlany tej inwestycji, a sama realizacja nowej linii tramwajowej przewidziana została na lata 2018-2020.

Michał Bachorz