Gospodarka » Żywność
Dziki łosoś Suempol z certyfikatem MSC
Propozycja firmy Suempol to smaczny i zdrowy produkt, będący połączeniem wolno żyjącego dzikiego łososia chum, poławianego u wybrzeży Alaski, soli i naturalnego dymu bukowego. Produkt ten posiada certyfikat MSC, który oznacza, że łososie pochodzą ze stabilnych, dobrze zarządzanych łowisk. Gwarantuje też, że ryby pochodzą tylko z legalnych i pewnych źródeł oraz są prawidłowo oznakowane.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Działalność rodzinnego przedsiębiorstwa Suempol, założonego w 1989 roku w Bielsku Podlaskim przez Urszulę i Edwarda Siecińskich, charakteryzuje przekonanie, że to co naturalne smakuje najlepiej. Dlatego łosoś dziki Chum wędzony na zimno, plastrowany, 100g, podobnie do większości produktów firmy Suempol, nie zawiera sztucznych konserwantów czy wzmacniaczy smaku.
To propozycja dla konsumentów, którzy cenią zdrowie swoje i swoich bliskich, a także chcą wspierać zrównoważone rybołówstwo, aby morza i oceany pozostały źródłem ryb i owoców także dla przyszłych pokoleń.
Suempol już od ponad 10 lat wspiera przyjazne środowisku praktyki rybackie. Znak MSC, który znajdziemy na wybranych produktach Suempol, oznacza, że ryby pochodzą ze stabilnych i dobrze zarządzanych łowisk, co potwierdza dbałość firmy o surowiec najwyższej jakości.
„MSC jest międzynarodową organizacją pozarządową, która istnieje już ponad 20 lat, a w ostatnich latach program certyfikacji produktów rybnych w Polsce rozwija się bardzo intensywnie. Dzięki takim firmom jak Suempol i decyzjom o użyciu niebieskiego znakuMSC na produktach, możemy wspólnie pomagać polskim konsumentom dokonywać słusznych wyborów, które pozwalają zachować zdrowe i tętniące życiem morza i oceany dla nas oraz dla przyszłych pokoleń” – podkreśla Anna Dębicka, koordynator programu MSC w Polsce.
Więcej informacji na temat certyfikatu MSC można znaleźć na stronie 20.msc.org/pl
Nadesłał:
MSC-Polska
|
Komentarze (0)