Rozrywka i wypoczynek » Święta

Ekologiczna choinka w Praktikerze? Naturalnie!

Czy wiesz już, gdzie w tym roku kupisz choinkę? Czy chcesz, żeby była piękna, naturalna, pachnąca, a jednocześnie ekologiczna? Dokonaj dobrego wyboru i odwiedź jeden z marketów Praktiker.

Jeśli zdecydujesz się na zakup choinki do 24 grudnia, wiosną dzięki Tobie, zostanie posadzone dwa nowe drzewka w polskich lasach! To już druga edycja akcji „Moi następcy wkrótce wyrosną" prowadzonej przez markety Praktiker, która w zeszłym roku cieszyła się dużym zainteresowaniem. Każda kupiona w sieci marketów Praktiker żywa choinka da narodziny aż 2 swoim następcom, którzy zostaną posadzeni na wiosnę w Nadleśnictwie Lubartów na terenie Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Lublinie.

W zeszłym roku zasadzonych zostało ponad 20 tys. drzewek. W tym roku Praktiker podwaja stawkę i za każdą zakupioną przez klientów choinkę zasadzi aż 2 młode drzewka!

Dodatkową zachętą dla klientów jest ogromny wybór ciętych choinek, w różnych rozmiarach - od najmniejszych do największych. W ramach akcji do kupienia będą m.in. jodły kaukaskie o wys.150-250 cm, które można nabyć cenie od 75,99 zł.

Praktiker, zachęcając Polaków do wspólnego dbania o środowisko, odpowiada na apele ekologów i jednocześnie zwiększa świadomość ekologiczną wśród swoich klientów. I jak pokazała pierwsza edycja akcji - robi to bardzo skutecznie. Przyłączając się do akcji Praktikera, przyczyniamy się do zwiększenia powierzchni lasów w naszym kraju i uczymy nasze dzieci odpowiedzialności za środowisko naturalne. Bo przecież „Nasi następcy wkrótce wyrosną".

martita