Rozrywka i wypoczynek » Święta

Ekologiczne i charytatywne Mikołajki w Arkadach Wrocławskich!

Arkady Wrocławskie zapraszają małych i dużych na Mikołajki! Na wszystkich 3 grudnia w godzinach 10.00-17.00 będą czekały liczne atrakcje - warsztaty wykonywania ozdób świątecznych z surowców wtórnych, wspólne ubieranie choinki oraz koło fortuny z nagrodami.

To nie będą „zwykłe" Mikołajki. Współorganizatorem jest firma Mikola - znany producent osłon okiennych. Dzięki jej zaangażowaniu udało się połączyć świątecznego ducha z troską o ekologię i nauką o recyklingu. Uczestnicy warsztatów wykonywania ozdób choinkowych będą mogli wykorzystać m.in. surówce wtórne, których nie można użyć w dalszym procesie produkcji rolet, żaluzji oraz stolarki okiennej. Mikola przygotuje specjalne projekty oraz instrukcje wykonania dekoracji.

Wydarzenie ma także charakter charytatywny - część ornamentów wykonanych przez uczestników zostanie zlicytowana, a dochód trafi do podopiecznych Dolnośląskiej Fundacji Ochrony Zdrowia we Wrocławiu. Reszta ozdób zawiśnie na choince, ustawionej w Arkadach Wrocławskich w łezce eventowej - jej wspólne ubieranie zaplanowanie jest na godzinę 14.00.

To jednak nie wszystko - dla najmłodszych przygotowane zostaną również stanowiska z malowaniem buzi, skręcaniem balonów i watą cukrową. Będzie można też zakręcić kołem fortuny i wygrać atrakcyjne, świąteczne nagrody. Wstęp i uczestnictwo we wszystkich atrakcjach są bezpłatne.

Serdecznie zapraszamy do łezki eventowej na poziomie 0!

Więcej informacji: http://www.arkadywroclawskie.pl/

----

CH Arkady Wrocławskie zlokalizowane jest w ścisłym centrum Wrocławia. Na 3 poziomach Centrum znajduje się ponad 100 sklepów i punktów usługowych. Do dyspozycji klientów przygotowanych jest 1,1 tys. miejsc parkingowych. W Arkadach znajduje się też nowoczesne centrum rekreacyjne „Fitness Academy" oraz pierwsze we Wrocławiu OH Kino będące połączeniem najlepszych cech multipleksu z charakterystycznymi elementami dawnej kinematografii.

mskala@tauber.com.pl