Gospodarka » Przemysł

Energetyczne oszczędzanie z prądem stałocennym PGE

Niewielu z nas wie, ze każdy ma prawo do zmiany sprzedawcy energii. Zmiana ta jest bardzo prosta – w zasadzie wystarczy tylko jeden podpis. Żeby zyskać szansę obniżenia kosztów za energię elektryczną, „przejdź na prąd stałocenny” z PGE i skorzystaj z wszechstronności oferty wiosennej.

Gwarancja niezmienności ceny dotyczy zarówno gospodarstw domowych, jak też małych i średnich firm. Przystępujący do oferty klienci mogą skorzystać z jednego z dwóch wariantów oferty: pierwszy dotyczy stałych klientów, którym kończy się aktualna gwarancja ceny. Podczas przedłużenia umowy obowiązuje ich stała cena do 2014 roku. Natomiast druga opcja skierowana jest do nowo pozyskanych klientów. Otrzymują oni gwarancję niezmienności ceny do 2013 roku. Należy się jednak spieszyć, gdyż oferta ta obowiązuje jedynie do końca czerwca.

Rozważając ofertę PGE warto pamiętać, że zmiana dostawcy energii jest możliwa bez dodatkowych opłat. Nie należy bać się nadmiaru formalności czy ryzyka wystąpienia przerw w dostawie prądu podczas zmiany. PGE postawiło na prostą i szybką procedurę. Wypowiedzenie umowy sprzedaży staremu dostawcy czy wszelkie powiadomienia o zawarciu nowej umowy są po stronie PGE, a my – użytkownicy – możemy cieszyć się ze stałej ceny energii bez żadnej opłaty aktywacyjnej i przy zachowaniu ciągłości dostaw.

Zmień dostawcę energii elektrycznej i  „przejdź na prąd stałocenny” z PGE!

kas_pol