Firma » Biznes

Eniro Polska Odpowiedzialnym Pracodawcą

Firma Eniro Polska została uhonorowana tytułem Odpowiedzialny Pracodawca Lider HR 2012. Wyróżnienie przyznawane jest firmom cechującym się szczególna dbałością o warunki pracy oraz rozwój pracowników.

Głównym kryterium wyboru laureatów Programu jest szeroko rozumiana jakość zatrudnienia, w skład której wchodzą m.in.: przestrzeganie zapisów Kodeksu pracy oraz przepisów BHP, możliwość podnoszenia kwalifikacji pracowników, a także dynamika rozwoju kadry.

Jury przy wyborze kieruje się również reputacją podmiotu gospodarczego, dynamiką zatrudnienia, systemem motywacyjnym czy działalnością na rzecz otoczenia przedsiębiorstwa.

„Bardzo cieszymy się z przyznania nam tytułu „Odpowiedzialny Pracodawca”. Lider HR oprócz przestrzegania zapisów kodeksu pracy oraz przepisów BHP powinien umożliwiać ciągły rozwój swoim pracownikom oraz motywować ich.” – mówi Anna Strutyńska, Dyrektor Personalny Eniro Polska. „W Eniro doskonalenie umiejętności pracowników odbywa się w ramach stałego procesu rozwoju, w który zaangażowani są kierownicy, trenerzy oraz kadra zarządzająca. Ze względu na specyfikę branży, w której działa Eniro, szkolenia zbudowane są w oparciu o wewnętrzne procesy rozwojowe.” – dodaje Anna Strutyńska. W firmie organizowane są na bieżąco szkolenia dotyczące wiedzy produktowej, nowych ofert, nowych standardów obsługi klienta itp., które obejmują dedykowane działy lub grupy pracowników. Stale rozwijamy i udoskonalamy tego typu działania – np. poprzez nowe narzędzia, takie jak wdrożona w 2012 roku platforma e-learningowa, która zapewnia naszym pracownikom łatwy dostęp do materiałów szkoleniowych, testów wiedzy i kompetencji,  a w przyszłości także kursów.” – wyjaśnia. „W Eniro obowiązuje rozbudowany system motywacyjny, który obejmuje system prowizyjny dla działu sprzedaży oraz nagrody za wyniki w pracy, liczne konkursy (kilkadziesiąt w roku) z nagrodami finansowymi i rzeczowymi, system dodatków (benefitów) oraz wydarzenia integracyjne. Cieszymy się, że Program Odpowiedzialny Pracodawca docenia firmy inwestujące w ten sposób w  pracownika ” – dodaje Anna Strutyńska.

O Programie Odpowiedzialny Pracodawca

Odpowiedzialny Pracodawca – Lider HR 2012 to ogólnopolski program promocyjny z obszaru Human Resources (HR). Jego celem jest upowszechniane oraz propagowanie pozytywnych wzorców, modeli i strategii działań w zakresie polityki personalnej, jaki strategii integracji spraw personalnych z biznesowymi.

O Eniro Polska

Głównym produktem Eniro w Polsce jest Panorama Firm, najbardziej aktualna i kompletna baza danych 2,4 mln firm, produktów i usługa. Jest ona dostępna jako wyszukiwarka panoramafirm.pl, aplikacje mobilne (iOS, Android), wyszukiwarka mobilna m.pf.pl, katalog oraz usługa użyczania bazy danych. Z wyszukiwarki panoramafirm.pl co miesiąc korzysta prawie 6 mln internautów (wg gemius Traffic). Panorama Firm zawiera serwis mapowy mapa.panoramafirm.pl.

kozinskae