Technologie » AGD - RTV

Epson Expression Home – nowe, mniejsze i lepiej drukujące atramentowe urządzenia domowe

Nowa seria wielofunkcyjnych urządzeń domowych Epson Expression Home XP-4xx, XP-3xx, XP-2xx i XP-102 wyposażona jest w nowe atramenty Claria Home™ zapewniające doskonałej jakości wydruki dokumentów i zdjęć.

Wszystkie urządzenia Expression Home, oprócz najtańszego modelu XP-102, wyposażone są łatwo konfigurowalny moduł Wi-Fi pozwalający na bezprzewodowy druk z każdego miejsca w domu.

Spełniając oczekiwania użytkowników, dotyczące lepszej jakości drukowanych dokumentów i zdjęć, firma Epson opracowała nową serię urządzeń Expression Home — kompaktowych drukarek i urządzeń wielofunkcyjnych, pozwalających drukować wysokiej jakości zdjęcia na błyszczącym fotograficznym papierze i wyraźne dokumenty. Drukarki atramentowe Epson Expression Home Small-in-One to najmniejsze urządzenia wielofunkcyjne w historii firmy Epson. Wszystkie modele korzystają z nowych wkładów atramentowych Claria Home i obsługują funkcję drukowania mobilnego.

Seria Small-in-One zawiera modele Expression Home XP-405, XP-402, XP-305, XP-302, XP-205, XP-202 i XP-102, oferujące funkcje drukowania, kopiowania i skanowania. Kompaktowe urządzenia pozwalają oszczędzać miejsce, pieniądze i czas. Korzystają z oddzielnych wkładów atramentowych dla każdego koloru i są wyposażone w wiele funkcji ułatwiających ich obsługę.
Drukarki korzystają z nowych czterokolorowych zestawów atramentów Claria Home firmy Epson, które jednocześnie oferują trwałość czarnego pigmentu i połysk atramentowych wydruków kolorowych opartych na barwnikach cyjan, magenta i żółtym. Ten wszechstronny zestaw umożliwia drukowanie wyraźnych dokumentów tekstowych oraz błyszczących zdjęć w jakości jak ze studia fotograficznego.

Dzięki charakterystycznym opakowaniom ze zdjęciami kwiatów: maku polnego (standardowa wielkość) i stokrotki (wielkość XL) użytkownik bez trudu rozpozna odpowiedni wkład atramentowy.

Modele z serii XP-4xx, XP-3xx, XP-2xx mają wbudowany moduł Wi-Fi umożliwiający bezprzewodowe drukowanie z dowolnego miejsca w domu. Dzięki automatycznej konfiguracji
Wi-Fi urządzenia same znajdują odpowiednie parametry połaczenia i konfigurują się. Ponadto są zgodne z aplikacją Epson iPrint[1], która umożliwia bezprzewodowe drukowanie z tabletów, smartfonów i komputerów.

Urządzenia serii XP-4xx, XP-3xx i model XP-205 obsługują również drukowanie z dowolnej lokalizacji (na całym świecie) poprzez wysłanie zdjęcia lub dokumentu bezpośrednio na niepowtarzalny adres e-mail urządzenia. Ponadto umożliwiają korzystanie z usług Google Cloud Print i Apple AirPrint[2].

„Dzięki nowym zestawom atramentów Claria Home urządzenia z serii Expression Home pozwalają uzyskać doskonałe, błyszczące zdjęcia i wyraźne dokumenty tekstowe. Nie trzeba już wybierać między jakością zdjęć a wyraźną czernią dokumentów tekstowych. Nasze nowe atramenty doskonale spełniają oba te wymagania. Niezależnie od tego, czy drukujesz pracę domową czy zdjęcia z wakacji — urządzenia firmy Epson poradzą sobie z tymi wyzwaniami.” – Tomasz Chojecki , Dealer Account Manager w polskim oddziale Epson.

Urządzenia XP-4xx, XP-3xx, XP-2xx i XP-102 będą w Polsce dostępne od połowy września br.  Sugerowane ceny detaliczne podane są w tabeli. Gwarancja 12 miesiące.

Najważniejsze cechy:

Funkcje

XP-405/402

XP-305/302

XP-205

XP-202

XP-
102

Sugerowana cena detaliczna (z VAT)

469 zł

379 zł

309 zł

289 zł

239 zł

Seria urządzeń Small-in-One: najmniejsze wielofunkcyjne urządzenia atramentowe firmy Epson dla domu

Najmniejsza jednofunkcyjna drukarka atramentowa A4 w historii firmy Epson

-

Oszczędność pieniędzy dzięki oddzielnym wkładom atramentowym — wymienia się tylko zużyty kolor

Nowy atrament Claria Home — idealny do drukowania wysokiej jakości dokumentów oraz zdjęć

Drukowanie i skanowanie z każdego miejsca w domu dzięki połączeniu Wi-Fi

-

Szybkie i łatwe drukowanie dokumentów oraz zdjęć przez
Wi-Fi z urządzeń, takich jak smartfony i tablety wyposażone w aplikację Epson iPrint1

-

Drukowanie z dowolnego miejsca na świecie za pomocą wysyłania dokumentów i zdjęć e-mailem bezpośrednio do drukarki

-

Drukowanie mobilne ze smartfonów i komputerów za pomocą drukarki Epson z dostępem do usługi Google Cloud Print

-

Bezpośrednie drukowanie wiadomości e-mail, zdjęć, zawartości stron internetowych i dokumentów z urządzenia z systemem operacyjnym iOS na dowolnej drukarce Epson z obsługą AirPrint2

-

Łatwa instalacja dzięki automatycznej konfiguracji przez Wi-Fi

[3]

3

[4]

4

-

Kolorowy 6,3-centymetrowy wyświetlacz LCD z pomocnymi podpowiedziami i inteligentnym panelem dotykowym

Kolorowy wyświetlacz LCD o przekątnej 3,6 cm z pomocnymi podpowiedziami

Skaner 1200 dpi

600 dpi

Certyfikat ENERGY STAR

Szybkość drukowania do 33 str./min[5]

30

26

Wygodna edycja zeskanowanego tekstu za pomocą oprogramowania OCR ABBYY FineReader™

Narzędzie Epson Easy Photo Print do łatwego poprawiania jakości zdjęć (w tym usuwania efektu czerwonych oczu)

Łatwe przywracanie kolorów, usuwanie zabrudzeń I korygowanie podświetlenia za pomocą dołączonego oprogramowania do skanowania

[1] Obsługuje następujące języki: angielski, niemiecki, francuski, włoski, hiszpański, portugalski, holenderski. Wymaga bezprzewodowego połączenia z Internetem. Dodatkowe informacje oraz wykaz obsługiwanych urządzeń można znaleźć na stronie www.epsonconnect.eu

2 System operacyjny iOS 5 i nowsze. AirPrint i logo AirPrint są znakami towarowymi firmy Apple Inc

3 Automatyczna konfiguracja w urządzeniach z systemami operacyjnymi Windows 7, Windows Vista i Mac OS

4 Automatyczna konfiguracja w urządzeniach z systemami operacyjnymi Windows 7, Windows Vista i Mac OS. Konfiguracja wstępna przez Wi-Fi w komputerach z systemem Windows XP wymaga kabla USB (nie jest dostarczany w zestawie)

5 Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.epson.eu/testing

Informacje o  firmie Epson

Epson jest globalnym liderem w dziedzinie obrazowania i innowacji. Epson dąży do tego, by przekraczać oczekiwania klientów, tworząc kompaktowe, energooszczędne i precyzyjne technologie. Oferta produktów firmy obejmuje drukarki oraz projektory 3LCD do zastosowań biznesowych  i domowych, a także inne urządzenia elektroniczne i ciekłokrystaliczne.

Grupa Epson, kierowana przez Seiko Epson Corporation z Japonii, zatrudnia na świecie prawie 78 tys. pracowników w 99 spółkach. Epson szczyci się stałym wkładem w glo­­balną ochronę środowiska, a także w funkcjonowanie społeczności, w których działa. http://global.epson.com

Epson Europe

Epson Europe BV z Amsterdamu to regionalna centrala grupy odpowiedzialna za Europę, Środkowy Wschód, Rosję i Afrykę. Zatrudniający 1.594 pracowników oddział Epson Europe w roku fiskalnym 2010 osiągnął sprzedaż 1.583 mln euro www.epson.eu

Wizja środowiskowa 2050http://eco.epson.com