Społeczeństwo » Społeczeństwo

EuCO wylicytowało Złotą Kartę z numerem 1 i Złote Serduszko z numerem 2 dla WOŚP

Zarząd Europejskiego Centrum Odszkodowań S.A. (EuCO) z dumą informuje, że po raz dwunasty firma wsparła Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy

EuCO wygrało pełną dramaturgii licytację Złotej Karty z numerem 1 i Złotego Serduszka z numerem 2 podczas jubileuszowego, 25. Finału WOŚP. Na konta fundacji trafi w tym roku od EuCO w sumie 327 tys. złotych (50 tys. złotych za Złotą Kartę nr 1, 262 tys. złotych za Złote Serduszko nr 2, 15 tys. złotych za Złotą Kartę nr 2 od spółki partnerskiej, EuCOcar).

„Za każdym razem z wielką radością uczestniczymy w finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Wyrównywanie szans i pomoc potrzebującym to jeden z filarów działania EuCO. Wsparcie WOŚP w zakupie sprzętu dla oddziałów pediatrycznych i w zapewnieniu seniorom godnej opieki medycznej zawsze jest dla nas naturalnym odruchem serca. Od 12 lat jesteśmy razem z Jurkiem Owsiakiem, pełni uznania dla tego co robi na rzecz  polskich pacjentów.  Wielkie gratulacje dla Jurka i wszystkich ludzi dobrej woli za zebranie już ponad 60 milionów złotych”, powiedział Krzysztof Lewandowski, Prezes Zarządu Europejskiego Centrum Odszkodowań S.A.

Historia współpracy EuCO z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy:

2006 r - EuCO po raz pierwszy wspiera WOŚP, licytacja Złotej Karty numer 10,

2007 r. - Złota Karta z numerem 5 za 12 tys. złotych,

2008 r. - Złota Karta z numerem 1 za 55 tys. złotych,

2009 r. - Złota Karta z numerem 1 za 60 tys. złotych,

2010 r. - Złota Karta z numerem 2 za blisko 42 tys. złotych i Złote Serduszko z numerem 6 za ponad 220 tys. złotych,

2011 r. - Złota Karta z numerem 1 za 200 tys. złotych,

2012 r. - EuCO głównym sponsorem i organizatorem jubileuszowego 20. Finału Wielkiej Orkiestry w Legnicy .

2013 r. - Złota Karta z numerem 1 za 45 tys. złotych i Złote Serduszko z numerem 1 za 150 tys. złotych,

2014 r. - Złota Karta z numerem 1 za 50 tys. złotych,

2015 r. - Złota Karta z numerem 1 za 60 tys. złotych i Złote Serduszko z numerem 1 za 222 tys. złotych.

2016 r. – Złota Karta z numerem 1 za 165 tys. złotych.

2017 r. – Złota Karta z numerem 1 za 50 tys. złotych i Złote Serduszko z numerem 2 za 262 tys. złotych + Złota Karta z numerem 2 za 16 tys. złotych (EuCOcar).

Za okazane wsparcie Jurek Owsiak wyróżnił Spółkę medalem 15-lecia Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Europejskie Centrum Odszkodowań S.A. (EuCO) jest liderem rynku odszkodowań w Europie Środkowo-Wschodniej. Grupa Kapitałowa EuCO działa na terenie Polski, Czech, Słowacji, Węgier, Rumunii i jest wiodącą instytucją wspierającą ofiary wypadków w walce o odszkodowania. Od 2010 roku Europejskie Centrum Odszkodowań S.A. jest spółką notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.  EuCO pomogło już ponad 200 tysiącom osób i wywalczyło dla nich ponad 1 miliard 500 milionów złotych odszkodowań.

Agpress