Dom » Nieruchomość

Fabian Kowalewski dołączył do Peakside Capital Advisors

Fabian Kowalewski dołączył  do Peakside Capital Advisors
Do zespołu Peakside Capital Advisors w Polsce dołączył Fabian Kowalewski. Z branżą logistyczną i magazynową związany jest od blisko 15 lat. W Peakside objął stanowisko Leasing & Development Director Industrial Market i będzie odpowiedzialny za budowę portfela nieruchomości magazynowo-industrialnych.

Fabian Kowalewski posiada wieloletnie doświadczenie w branży logistycznej i magazynowej. Jego umiejętności mają kluczowe znaczenie dla funduszu, którego głównym wyzwaniem jest wejście na rynek nieruchomości magazynowo-industrialnych. Firma planuje budowę portfolio zróżnicowanych obiektów, w tym między innymi typu Small Business Unit oraz magazynów dedykowanych obsłudze sektora e-commerce.

Fabian ma bardzo duże doświadczenie i umiejętności, których potrzebujemy w Peakside. Wierzę, że wspólnie osiągniemy cel związany z budowaniem naszej pozycji na polskim rynku nieruchomości magazynowo-industrialnych – powiedział Roman Skowroński, dyrektor zarządzający Peakside Capital Advisors w Polsce.

Przed dołączeniem do Peakside Fabian Kowalewski jako Associate Director związany był z Interbiuro Sp. z o.o. oraz Panattoni Europe, gdzie zajmował stanowisko Business Development Managera. Wcześniej swoje doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w DB Schenker Polska, Polfrost Internationale Spedition oraz Rand Transport Logistics.

Fabian Kowalewski jest absolwentem Zachodniopomorskiej Szkoły Biznesu w Szczecinie oraz University of Sydney, najstarszej australijskiej uczelni wyższej, gdzie studiował na kierunku „International Business”. Ukończył także kierunek „Economy of Services” na London Business School.

mskala@tauber.com.pl