Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Fabryka czekolady do niedzieli

Tylko do niedzieli można odkrywać tajemnice czekolady w Europie Centralnej

Całemu wydarzeniu towarzyszą specjalne animacje dla całej rodziny. Podczas nich można się przenieść do słodkiej krainy m.in. oglądając film na temat deseru uwielbianego przez najmłodszych, czy w ramach gier i zabaw prowadzonych przez animatorów. – Najważniejszym elementem dla wszystkich gości jest wizyta w Fabryce Czekolady – wyjaśnia Mateusz Widuch z działu marketingu Europy Centralnej. – Można tam na własne oczy przekonać się o tym, w jaki sposób wyrabiane są czekoladki. Odwiedzający uczestniczą w procesie  produkcji, a potem zajmują  się ich dekorowaniem. W sumie podczas pierwszych dni akcji wydaliśmy już kilka tysięcy słodkości ozdobionych przez naszych klientów.

Fabryka Czekolady zaprasza wszystkich zainteresowanych odkryciem jej słodkich tajemnic: od poniedziałku do piątku w godz. 11:00-18:00, a 30 i 31 stycznia od godz. 12:00 do 19:00. Z myślą o miłośnikach słodkości przygotowano także specjalną akcję. W zamian za paragon o wartości minimum 100 złotych można otrzymać w najbliższy weekend czekoladę. W niektórych tabliczkach ukryto specjalny złoty bilet, który upoważnia do odbioru stuzłotowej karty podarunkowej do wykorzystania tylko w Europie Centralnej.

Przy Pszczyńskiej 315 działa także darmowe lodowisko. Kto nie ma własnych łyżew, może je wypożyczyć na miejscu za 5 złotych. Z myślą o miłośnikach aktywności przygotowano tam 30 i 31 stycznia specjalne zawody. Będzie się można zmierzyć w nich z różnymi wyzwaniami na lodowymi torze przeszkód. Na najlepszych czekają nagrody niespodzianki. Specjalnie przygotowana tafla o powierzchni 800 metrów kwadratowych jest otwarta od poniedziałku do piątku od godz. 15:00 do 20:00, a w weekendy od godz. 11:00. Także w najbliższą sobotę i niedzielę będzie można skorzystać na niej z bezpłatnych porad instruktorów nauki jazdy.

a.piwek