Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda
Fasolka czerwona JAMAR – meksykańska nowość przygotowana na parze
Zobacz więcej zdjęć » |
Jako źródło białka (zawiera go więcej niż mięso!) oraz minerałów takich jak potas, wapń i fosfor, polecana jest szczególnie osobom aktywnym fizycznie oraz w diecie wegetariańskiej. Stanowi pyszny i zdrowy dodatek do sałatek, zup oraz dań głównych.
Fasolka konserwowa czerwona jasna JAMAR to smaczny sposób na kuchnię meksykańską w domowym zaciszu.
NOWOŚĆ! Teraz także w nowej wersji PRZYGOTOWANE NA PARZE! Gotowanie na parze to najzdrowszy sposób obróbki termicznej warzyw. Dzięki temu zachowują one w pełni bogactwo składników odżywczych. Ciesz się oryginalnym smakiem meksykańskich potraw dzięki zdrowym produktom najwyższej jakości!
Cena: 2,60 zł (300 g)
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
MEKSYKAŃSKA PASTA Z CZERWONĄ FASOLĄ I PIECZONĄ PAPRYKĄ
SKŁADNIKI:
- puszka Fasolki konserwowej czerwonej jasnej JAMAR
- 2 strąki czerwonej papryki
- 500 ml Passaty Pomidorowej JAMAR
- marchewka
- pietruszka
- 2 garści pestek słonecznika
- 3 łyżki płatków jaglanych
- przyprawy: papryka mielona, papryka wędzona, sól, pieprz, czosnek, oregano
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Paprykę kroimy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i pieczemy skórką do góry. Gorącą, upieczoną paprykę przekładamy do garnka i przykrywamy pokrywką, żeby jeszcze chwilę parowała w środku (dzięki temu łatwiej zdejmiemy skórkę). Marchewkę i pietruszkę obieramy, trzemy na drobnych oczkach tarki i dusimy na patelni z odrobiną oleju. Uduszone warzywa miksujemy z odsączoną i wypłukaną fasolą, papryką pozbawioną skórki, pomidorami, słonecznikiem i przyprawami. Gotową pastę wrzucamy ponownie na patelnię i dusimy jeszcze 5 minut.
Nadesłał:
Efekt_PR
|
Komentarze (0)