Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Ferie w Magnolia Park - jakie atrakcje?

Fabryka czekolady, zajęcia z hip hopu, baletu czy tańca towarzyskiego, a także hollywoodzkie emocje. Sprawdzamy, dla których atrakcji warto wyjść z domu w tegoroczne ferie.

W tym roku dolnośląscy uczniowie zaczynają ferie jako pierwsi - wolne mają już od 13 stycznia 2018 roku. Na jakie atrakcje mogą liczyć w Magnolia Park?

Kraina zabaw

Każdy dzień ferii w sali zabaw Labibu w Magnolia Park upłynie pod znakiem innych atrakcji tematycznych w godz. 10.00-16.00. Tydzień rozpocznie karnawałowy poniedziałek. Dzieci zrobią kolorowe maski, biżuterię z żelek oraz makaronu, a także zimowe girlandy i kubki z bałwankami. We wtorek Labibu zamieni się w fabrykę czekolady, a dzieci spróbują swoich sił w przygotowywaniu słodkości. W środę uczestnicy wezmą udział w grach ruchowych, a czwartki animatorzy przeprowadzą z dziećmi eksperymenty – suchy lód, piasek, którego nie da się złapać czy malowanie na mleku to tylko część atrakcji. Tydzień zwieńczy piątek w ,,Krainie lodu”, a więc zabawy z Elsą, puszczanie baniek czy nauka tanecznych układów. Szczegóły oferty dostępne są na miejscu oraz na stronie internetowej Labibu.

W rytmach tańca

Do spędzenia ferii w tańcu zachęca Centrum Tańca Champion Team w Magnolia Park. Warto, ponieważ jest nie tylko znakomitą rozrywką, ale również zwiększa wydzielanie endorfin, popularnie zwanych „hormonami szczęścia”, poprawia kondycję i  integruje. W szkole dzieci mogą nauczyć się wszystkich form tańca, na każdym stopniu zaawansowania, między innymi towarzyskiego, hip hopu, baletu, zumby czy latino dance. Zajęcia prowadzi profesjonalna kadra instruktorów, między innymi Nader Hasnaoui - tancerz i instruktor tańca, który zdobył popularność dzięki programowi telewizyjnemu „You Can Dance”. Centrum Tańca Champion Team jest czynne 7 dni w tygodniu, a po wcześniejszym ustaleniu spotkania, także poza ramowymi godzinami otwarcia.

Hollywoodzkie emocje

Na dobry początek i na wyjątkowy koniec ferii, a więc 14 i 28 stycznia, kino Helios w Magnolia Park zaprasza na filmowe poranki dla rodzin. Najmłodsi kinomani zobaczą przygody bajkowych bohaterów oraz zostaną zaproszeni do udziału w konkursach i zabawach na sali kinowej. Wydarzenie rozpoczyna się o godz. 10.30. Przeznaczone jest dla dzieci w wieku od 3 lat w towarzystwie opiekunów. Ułatwia rozpoczęcie przygody z kinem - dźwięk jest ściszony w porównaniu do standardowej głośności, a przez cały seans światła na sali są przyciemnione, dlatego panuje półmrok. Na uwadze warto mieć również tradycyjny repertuar, a w nim: przygody byczka Fernando, misia Paddingtona oraz bohaterów nowej części „Gwiezdnych Wojen”.

Magnolia Park zapewnia najbardziej kompleksową ofertę handlową na Dolnym Śląsku. Liczy 100 tys. mkw. powierzchni najmu (GLA). Działa tu ponad 260 sklepów, punktów usługowych, kawiarni i restauracji. Klienci mają do dyspozycji 3,5 tys. darmowych miejsc parkingowych.

Magnolia Park jest największym centrum handlowo-rozrywkowo-rekreacyjnym na Dolnym Śląsku. Łączna powierzchnia handlowa obiektu wynosi 100 tys. mkw. Jest tu ponad 260 sklepów, kawiarni, restauracji i punktów usługowych. Zmotoryzowani klienci mają do dyspozycji 3,5 tys. darmowych miejsc parkingowych.

Wśród wielu renomowanych polskich i międzynarodowych marek dostępnych dziś w Magnolia Park znajdują się m.in.: Aldo, Bershka, C&A, Decathlon, Denon, ECCO, H&M, Home&You, InterSport, KappAhl, New Yorker, Oysho, Peek&Cloppenburg, Pierre Cardin, Promod, Pull&Bear, RESERVED, Saturn, Stradivarius, TK Maxx, TOUS, W. Kruk, Zara. Ofertę z sektora „zdrowie i uroda” reprezentują jednocześnie drogerie m.in. Super-Pharm i Rossmann, ale i Douglas, Sephora, Inglot czy Mac. Galeria wyznacza trendy – można tu znaleźć pierwsze na Dolnym Śląsku salony: Crocs, Decimas, LC Waikiki, The North Face, Samsung Brand Store czy Superdry. Oferta rozrywkowo-rekreacyjna obejmuje 7-salowe kino Helios, salę zabaw dla dzieci Labibu, największe na Dolnym Śląsku Centrum Tańca Champion Team i centrum Jatomi Fitness. Klienci mogą korzystać z hipermarketu budowlanego Castorama, sklepu Komfort i czynnego do północy hipermarketu TESCO. W galerii handlowej działa również Centrum Medyczne Magnolia Park - przychodnia zapewnia dostęp do lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej oraz specjalistów, m.in. stomatologa czy lekarza medycyny estetycznej.

Ofertę centrum uzupełnia 30 restauracji i kawiarni. Klienci mają do dyspozycji ponad 1600 miejsc w strefie restauracyjnej, z których blisko połowa znajduje się w lokalach z obsługą kelnerską. Magnolia Park nieustannie wzbogaca się o nowe marki - sklepy, punkty usługowe, butiki i restauracje. Jako pierwsza galeria handlowa w regionie wprowadziła stałą, darmową usługę Personal Shopping – indywidualnych zakupów w towarzystwie stylistki.

Dodatkowo klienci mogą kupić kartę podarunkową - to rodzaj przedpłaconej karty elektronicznej, która pozwala na zakupy we wszystkich sklepach i punktach usługowych galerii handlowej. Jest idealnym pomysłem na udany prezent.

Zróżnicowana, atrakcyjna oferta, wygodny dojazd samochodem i komunikacją miejską oraz bliskość dużych osiedli mieszkaniowych czynią centrum doskonałym miejscem zakupów, spotkań, rozrywki i rekreacji. Do dyspozycji klientów jest zewnętrzne boisko multifunkcyjne, strefa do Street Workoutu, plac zabaw dla dzieci, a także deptak z drzewami, ławeczkami i fontannami, przy których można odpocząć. Magnolia Park stanowi miejsce spotkań dla lokalnej społeczności również ze względu na organizowane tu wydarzenia specjalne. Więcej informacji można znaleźć na www.magnoliapark.pl. Śledź nas na www.facebook.com/magnoliaparkcentrum i www.instagram.com/magnoliaparkcentrum. Za zarządzanie Magnolia Park odpowiada Multi Poland Sp. z o.o.

Multi Corporation to wiodący właściciel, zarządca oraz deweloper wysokiej jakości centrów handlowych w Europie oraz Turcji. Jest to dobrze dokapitalizowana pan-europejska platforma nieruchomości handlowych zorientowana na wzrost, a jej działalność koncentruje się na generowaniu, zarządzaniu i zwiększaniu trwałych dochodów z najmu. Obiekty Multi Corporation są też często katalizatorem wzrostu gospodarczego oraz odnowy społecznej w miastach i regionach, w których działają. Od powstania w 1982 roku firma brała udział w ponad 180 projektach oraz jest właścicielem lub zarządcą 60-ciu centrów handlowych. Multi Corporation działa w 12 krajach, w tym w Holandii, gdzie ma swoją siedzibę, a także w Belgii, Czechach, Niemczech, we Włoszech, w Polsce, Portugali, Słowacji, Hiszpanii, na Ukrainie, w Wielkiej Brytanii i Turcji.

PREXPERT