Kultura, sztuka » Kultura

Finaliści Bombay Sapphire Designer Glass Competition 2011 w Krośnieńskich Hutach Szkła Krosno S.A.

Finaliści Bombay Sapphire Designer Glass Competition 2011 w Krośnieńskich Hutach Szkła Krosno S.A.
Zobacz więcej zdjęć »
W dniach 18-20 lipca w Krośnieńskich Hutach Szkła Krosno S.A. odbyło się prototypowanie projektów Glamour, Glass Drop oraz Refreshement, które znalazły się w finale Konkursu dla Projektantów Szkła Artystycznego.


Krośnieńskie Huty Szkła Krosno S.A.

Finaliści Bombay Sapphire Designer Glass Competition 2011 w Krośnieńskich Hutach Szkła spędzili trzy dni. Arkadiusz Banaś i Ewelina Madej (Glamour), Justyna Żak (Glass Drop) oraz Katarzyna Borkowska (Refreshement) osobiście nadzorowali proces prototypowania swoich projektów. Z zaangażowaniem przyglądali się pracy hutników, którzy w tym roku wykonali finałowe prace. Studenci mieli okazję prześledzić niemal każdy etap powstawania prototypów – od dmuchania szkła do szlifowania gotowych kieliszków. Finałowa trójka, którą jak co roku zaopiekowała się Anna Grabowska-Szczur miała także okazję zobaczyć jak wygląda oraz na czym polega proces produkcji w hucie szkła. Uczestnicy przekonali się jak wygląda produkcja ręczna oraz automatyczna – żadne z ich pytań nie pozostało bez odpowiedzi. W wolnym czasie mieli także okazję zobaczyć kolekcję licznych wyrobów Krośnieńskich Hut Szkła, a także poznać uroki Krosna.


Finałowe kieliszki Bombay Sapphire Designer Glass Competition 2011

Kieliszki Glamour, Glass Drop oraz Refreshement będą miały swoją premierę na początku sierpnia w Warszawie. Na podstawie gotowych prototypów jury wyłoni zwycięzcę szóstej edycji Bombay Sapphire Designer Glass Competition. Podczas uroczystości poznamy także zwycięzcę Nagrody Publiczności. Przypominamy, że głosy na wybrany kieliszek można oddać na stronie www.designerglasscompetition.com. Głosowanie rozpoczęło się 18 lipca i potrwa do 31 lipca. Zapraszamy do głosowania!


DOSSIER

Bombay Sapphire to najwyższej jakości gin, którego butelka charakteryzuje się wyjątkową szafirową barwą. Jest produkowany w oparciu o oryginalna recepturę z 1761 roku. Unikalna kompozycja spirytusu zbożowe i dziesięciu starannie wyselekcjonowanych ziół i korzeni, tworzy niepowtarzalny smak i aromat tego trunku. Korzeń dzięgla nadaje piżmowy, ale zarazem bardzo delikatny aromat. Kora kasji tworzy nutę cynamonową, jagody kubeby – korzenny, lekko pieprzowy zapach z nutą cytryny i sosny, a rajskie zioła nadają całości wyrazistości i unikalnego smaku.

Wyłącznym dystrybutorem ginu Bombay Sapphire w Polsce jest Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.

Kontakt prasowy:

Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel/fax. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Marta Więckowska

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »