Firma » Finanse

Firma eSourcing tworzy aplikacje dla Giełdy Papierów Wartościowych

eSourcing jest jedną z pierwszych na polskim rynku firm tworzących zintegrowane systemy, łączące w sobie kompetencje usług bankowo-finansowych oraz informatykę.

Firma ta, dzięki autorskiej metodzie tworzenia i obsługi projektów informatycznych oraz outsourcingowych wdraża i obsługuje rozwiązania unikatowe.

Oferta eSourcingu obejmuje rozwiązania dla rynków finansowych, ubezpieczeniowych i sektora bankowego, a także systemy na terminale płatnicze POS, dedykowane rozwiązania typu dataflow i wyspecjalizowane platformy CRM – nie tylko do obsługi sektora bankowego, ale także dla dużych firm dystrybucyjnych i wydawniczych.

W ciągu sześciu lat istnienia, eSourcing opracował m.in. System Identyfikacji Płatności dla Raiffeisen Banku oraz System Faktoringowy dla Alior Banku, który został wyróżniony prestiżową nagrodą Gazety Bankowej – Hit Roku 2010 dla Instytucji Finansowych w kategorii „Rozwiązanie”. Aktualnie firma współpracuje z Giełdą Papierów Wartościowych w Warszawie SA w zakresie tworzenia aplikacji na wewnętrzne potrzeby Giełdy.

Realizowanie projektu dla GPW jest bez wątpienia jednym z najciekawszych i najbardziej inspirujących doświadczeń firmy eSourcing w ostatnich latach. Istnieje również dodatkowy walor tej współpracy - „eSourcing zmierza na Giełdę. Mamy nadzieję, że debiut firmy zostanie obsłużony właśnie przez stworzone przez nas informatyczne rozwiązania” – konkluduje Robert Bielak, Prezes Zarządu eSourcing S.A.

omnipro