Firma » Biznes

Firma JADAR Liderem Polskiej Gospodarki

Firma Jadar, producent kostki brukowej, została laureatem programu Sylwetki i Marki Polskiej Gospodarki w ramach projektu „Lider Polskiej Gospodarki”.

Celem Programu Sylwetki i Marki Polskiej Gospodarki jest kreowanie i umacnianie etycznych norm oraz standardów jakości w obszarach przedsiębiorczości, samorządu, instytucji oraz w ochronie zdrowia. W ramach Programu realizowane są dwa projekty: „Rzetelni dla Biznesu” i „Lider Polskiej Gospodarki”.

Tytułem Lidera Polskiej Gospodarki  zostały uhonorowane marki oraz osoby, które swoją działalnością inspirują innych. Laureaci projektu to podmioty, o których śmiało można powiedzieć, iż są partnerem godnym zaufania, które podejmują działania na rzecz konkurencyjności na rynku przy pełnym poszanowaniu i respektowaniu zasad etycznych. Nagrodzeni tym tytułem to z pewnością podmioty mogące być wizytówką polskiej gospodarki.

Organizatorem Programu Sylwetki i Marki Polskiej Gospodarki jest Mazowieckie Zrzeszenie Handlu Przemysłu i Usług, przy wsparciu m.in. Ministerstwa Gospodarki oraz Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych S.A. Uroczystość wręczenia nagród odbyła się w warszawskim hotelu Gromada, 20 czerwca 2015r. Nagrodę dla firmy Jadar odebrał Pan Piotr Chęć, Wiceprezes, członek Zarządu Jadar Sp. z o.o.

Dusińska