Technologie » Komputery

Firma Rolnik rozpoczyna informatyzację magazynu wysokiego składu

Firma Rolnik, jeden z największych na polskim rynku przetwórców owocowo-warzywnych rozwija wykorzystywane przez siebie oprogramowanie biznesowe. Niebawem platformę ERP Impuls EVO uzupełni system WMS dostarczony również przez BPSC SA.

Oczekiwania zarządzających firmą Rolnik dotyczą uporządkowania procesów magazynowych. Oprogramowanie klasy WMS ma wspomóc zarządzanie terminami przydatności (informacja o zaleganiu), śledzenie partii wyrobów (traceability) czy pełną identyfikowalność asortymentu w magazynie z dokładnością do partii wyrobu i terminu przydatności.

Liczymy, że zintegrowane środowisko systemu ERP wzbogacone o oprogramowanie WMS usprawni również procesy ekspedycyjne. Realizacja ekspedycji odbywać się będzie wg reguły FEFO (First Expired First Out), wprowadzimy także kontrolę załadunków, zyskując wiedzę czy ładowane palety są powiązane z tym samym samochodem poprzez wskazanie wspólnej rampy – zauważa Adam Szyrajew, Główny Informatyk w firmie Rolnik.
Firma Rolnik powstała w 1991 r. Firma zatrudnia 500 osób. W portfolio ma 250 pozycji asortymentowych z segmentu przetwórstwa warzyw. Rolnik ok. 20 proc. swojej produkcji eksportuje. Od 10 lat firma korzysta z oprogramowania klasy ERP Impuls.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/wms/firma_rolnik_rozpoczyna_informatyzacje_magazynu_wysokiego_skladu.html

openmediagroup