Gospodarka » Żywność

Flavour Forecast, czyli najnowsze trendy smakowe na drugi kwartał 2019r, wg ekspertów McCormick

Odkrywanie najnowszych trendów kulinarnych to dla firmy McCormick tradycja. Ten światowy potentat na rynku przypraw, właściciel m.in. marki Kamis, od niemalże 20 lat, rokrocznie wydaje raport na temat smaku i inspiracji pochodzących z całego świata: Flavor Forecast.

Co roku w kuchni królują inne trendy. Kulinarna moda zmienia się jak w kalejdoskopie, ale specjaliści tworzący Flavor Forecast dla McCormick czuwają
i informują nie tylko o tym, co jest obecnie na czasie, ale też co będzie brylowało na talerzach konsumentów i sklepowych półkach w niedalekiej  przyszłości. W poprzednich latach modne były kolorowe potrawy z grilla,  smaki kuchni śródziemnomorskiej czy egzotyczne japońskie przyprawy. Co nas czeka w 2019?

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Jaki będzie najświeższy trend kulinarny 2019 roku?

Wg ekspertów firmy McCormick w drugim kwartale 2019 r wiodącym trendem będzie połączenie dwóch topowych nurtów – kuchni wegańskiej i meksykańskiej, czyli tzw. ,,Mexicana Vegana”. Ten niesamowity duet coraz częściej pojawia się w menu restauracji na całym świecie. Meksykańskie dania w wegańskiej odsłonie zapewniają wyjątkowy smak i aromat przy zastosowaniu bezmięsnych alternatyw. Wykorzystanie prostych technik, takich jak rozdrabnianie grzybów i bakłażana (naśladujących szarpaną wieprzowinę) i kruszone fasolki garbanzo (zastępujące kiełbasę chorizo) w połączeniu z klasycznymi składnikami kuchni meksykańskiej (wędzone suszone chilli, kminek, czosnek i cebula) stanowią doskonałe nadzienie do tacos, torcas i tostadas. 

Dlaczego ,,Mexicana Vegana”?

Kuchnia meksykańska jest jedną z najpopularniejszych, najświeższych oraz najbardziej aromatycznych kuchni świata. Konsumenci są coraz bardziej świadomi, w trosce o swoje zdrowie oraz o środowisko skłaniają się ku bezmięsnym posiłkom, uwielbiają też eksperymentować w kuchni. Pojawienie się,,Mexicana Vegana” było kwestią czasu. Trend prognozowany przez ekspertów McCormick na drugie półrocze 2019r. to krok w stronę zdrowej żywności, dobrego samopoczucia, oraz troska o naszą planetę i lepsze jutro – przy zachowaniu tradycyjnego bogactwa smaków i aromatów.

Aby dowiedzieć się więcej na temat trendu „Mexicana Vegana” i platformy Flavor Forecast 2019, zainspiruj się i odwiedź stronę FlavorForecast.com oraz obserwuj profil @FlavorForecast na Instagramie.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IwonaZuz

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »