Dom » Wnętrza

Food design w plenerze – inspiracje od Villeroy & Boch

Food design w plenerze – inspiracje od Villeroy & Boch
Zobacz więcej zdjęć »
Jak połączyć sielankowy postulat powrotu do natury z dworskimi manierami serwowania wymyślnych dań? Stylowo i swobodnie – dzięki wskazówkom znawców food designu oraz naczyniom Artesano Original Villeroy & Boch.

Kto pragnie konkurować o miano topowego kucharza wśród rodziny i znajomych, doceni ich praktyczny minimalizm i wszechstronność. Linia ta została stworzona z myślą o ucztowaniu zarówno w plenerze, jak i w przestrzeni domu – w myśl zasady, że oryginalność i kulinarny sukces tkwią w prostocie.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Food design – na czym to się je?

Od kiedy sztuka kulinarna zyskuje coraz więcej zwolenników, pojęcie food designu nabiera nowych znaczeń. W parze z pytaniem: „Jak przyrządzić?” pojawia się nie mniej ważne: „Na czym podać?”. Odpowiedziami, inspiracjami i doświadczeniem dzieli się firma Villeroy & Boch. Dzięki niej z twórczych przestrzeni kuchni znikają naczynia bez charakteru, a na ich miejscu pojawiają się uniwersalne zestawy wykonane z pięknych, trwałych i naturalnych materiałów, takich jak biała porcelana, transparentne szkło, drewno oraz korek, mające swoją mocną reprezentację w linii Artesano.

 

Sztuka podawania

Artesano Original Villeroy & Boch to linia, która umiejętnie łączy prostotę formy z bogactwem materiałów. Obok różnej wielkości białych, porcelanowych talerzy, misek i filiżanek, znajdują się w niej również tace oraz sztućce sałatkowe z drewna akacjowego. Wzrok przykuwa trójpoziomowa patera do serwowania przekąsek, grillowanego mięsa, owoców lub warzyw. Jej nieskomplikowana, rzemieślnicza konstrukcja pasuje do każdego typu otoczenia – w plenerze z powodzeniem zastąpi stół. Można ją ustawić bezpośrednio na trawie, na piasku albo kocu i ucztować z klasą, przy zachowaniu dworskiej etykiety oraz sielankowej swobody.

Na angaż w kulinarnej sztuce z niecierpliwością czekają specjalne naczynia do pasty, pizzy, tapas oraz potraw z grilla, a także pojemniczki na oliwę, ocet i gruboziarniste zioła – niezbędne podczas śródziemnomorskich pikników i słowiańskich uczt.

 

Sztuka cięcia

Dobry nóż sprawi, że wszystkie ambitne, kuchenne przedsięwzięcia staną się realne, a precyzja ich wykonania podniesie danie do rangi sztuki. W kolekcji Cooking Elements Villeroy & Boch dostępne są noże o specjalnie wyprofilowanych stalowych oraz ceramicznych ostrzach. Ich ergonomiczne, drewniane rączki zapewniają wygodę krojenia, zwiększoną dzięki odpowiednio dobranej desce – plastik jest dopuszczalny, ale znawcy food designu zdecydowanie polecają drewno.

Co zostało przygotowane i zaserwowane, musi zostać sfotografowane! Naczynia Artesano Oryginal Villeroy & Boch sprostają wymaganiom najbardziej krytycznych obiektywów – będą stanowić odpowiednią oprawę oraz dyskretne tło dla nieustannie doskonalonej kulinarnej sztuki.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

konkretpr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »