Motoryzacja » Transport

forDrivers w wersji beta – zbliża się rewolucja dla kierowców

Do partnerów projektu forDrivers trafiła już wersja beta aplikacji mającej szansę całkowicie zmienić podejście do kwestii bezpieczeństwa na polskich drogach.

forDrivers to pierwsza na naszym rynku aplikacja mobilna, która wykorzystując grywalizację jest
w stanie przyczynić się do wzrostu świadomości i bezpieczeństwa kierowców, spowodować spadek kosztów związanych z eksploatacją pojazdu, a w przypadku klienta biznesowego pozwolić na rzetelne zarządzanie pracownikami oraz ograniczyć koszty operacyjne.

W ramach grywalizacji kierowcy zbierają odznaki za bezpieczną jazdę. Otrzymują je, o ile stosują się do komend mających na celu promowanie bezpiecznych zachowań, np. „zwolnij – wjeżdżasz
w obszar zabudowany”, „pogorszyły się warunki atmosferyczne – zachowaj ostrożność”, „jedziesz zbyt długo – zrób przerwę”. Zebrane odznaki można wymieniać na nagrody od partnerów programu. Proces zbierania odznak został zautomatyzowany: wystarczy korzystać z forDrivers,
a konto użytkownika jest aktualizowane na bieżąco. Aplikacja przyda się także do gromadzenia punktów w ramach innych programów lojalnościowych, stanowiąc doskonałą alternatywę dla tradycyjnych plastikowych kart wydawanych przez instytucje finansowe, sieci stacji paliw czy warsztatów.

Partnerzy programu, do których należą m.in. Fiat Chrysler Automobiles, HTC, LINK4, Motointegrator, Multikino i Opencard, otrzymali już wersję beta aplikacji forDrivers. Pozwoli im ona zapoznać się z możliwościami programu w praktyce.

„Idea stworzenia forDrivers spotkała się z aprobatą wielu firm. Zaangażowały się one w projekt, przygotowując atrakcyjne nagrody dla jego uczestników. Przed udostępnieniem aplikacji w sklepie Google Play mają teraz szansę przekonać się, jak nowatorskie podejście z wykorzystaniem grywalizacji sprawdza się w realnych warunkach” – mówi Marcin Brysiak, pomysłodawca projektu forDrivers.

ASCG PR