Dom » Wnętrza
Formy papierowe do pieczenia i nie tylko
Zobacz więcej zdjęć » |
Papierowe papilotki są podstawą w każdej kuchni. O ich zaletach nie trzeba nikogo przekonywać: nie trzeba ich smarować, łatwo wyjmuje się je z blach. Papilotki są o wiele łatwiejsze w użyciu niż formy z blachy czy silikonowe. Można je zabrać do szkoły, na wycieczkę lub na imprezę. A do tego różnorodna kolorystyka sprawia, że wyglądają bardzo estetycznie.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
A gdyby pójść krok dalej… Dlaczego innych wypieków nie piec w formach papierowych ?
Oprócz małych papilotek w naszym sklepie www.pomocnicykuchenni.pl dostępne są różne kształty i rozmiary: keksówki, okrągłe oraz wzory. Naczynia mają ten sam cel: ułatwić pieczenie bez smarowania, bez mycia oraz bez trudu transportować wypieki.
Formy papierowe są idealne do pieczenia wypieków dla przyjaciół i rodziny. Na święta lub spotkania firmowe – wtedy gdy mamy kłopot z przeniesieniem potrawy. Ozdobna z zewnątrz nie wymaga dodatkowego opakowania.
Można ich używać tak samo jak blach metalowych. Papierowe formy do pieczenia są podobne do sztywnego pergaminu i nie palą się w piekarnikach. Są odporne na temperaturę do 200 stC. więc są odpowiednie prawie dla każdej potrawy. Forma jest o sztywnej konstrukcji wolnostojącej (nie ma potrzeby, aby umieszczać je w blachach).
Po użyciu formę wystarczy wyrzucić do kosza, nie masz zajętego miejsca w szafce.
Komentarze (0)