Firma » Biura

Fotele obrotowe – ergonomia przede wszystkim

Fotele biurowe to narzędzie pracy szerokiej rzeszy urzędników, informatyków, pracowników biurowych. Musi podlegać pewnym standardom wykonania, w trosce o zdrowie pracujących.

Stanowisko pracy biurowej podlega wielu rygorom, a jego organizacja ma zapewnić komfort pracy, mniejsze zmęczenie i obciążenia dla organizmu. Zaleceń w tym zakresie jest wiele począwszy od wysokości biurka i krzesła, poprzez wysokość monitora a skończywszy na odległości od biurka lub monitora. Wiele z tych zaleceń jest uregulowanych przepisami bhp, obowiązującymi w Polsce i w wielu innych krajach.

Zgodnie z przepisami krzesła lub fotele będące na wyposażeniu stanowiska do pracy biurowej powinny być stabilne i mieć co najmniej podstawę pięciopodporową z kółkami jezdnymi. Oparcie i siedzisko muszą zapewniać wygodna pozycję ciała i swobodę ruchów, powinny posiadać również regulacje wysokości i pochylenia. Przepisy wspominają również o możliwości obrotu wokół osi pionowej oraz podłokietnikach.

Te warunki doskonale spełniają fotele obrotowe oferowane przez sklep www.Ergofotel.pl. Asortyment sklepu to w zasadzie tylko fotele biurowe obrotowe, a klienci cenią sobie ich walory użytkowe i trwałość i wieloletnią gwarancję. Te cechy w połączeniu z elastycznością cenową przyciągnęły wielu klientów z mniejszych firm, ale również potentatów z branży informatycznej i telekomunikacyjnej.

Ergofotel.pl