Dom » Wnętrza

Funkcjonalna kuchnia, co to znaczy?

Rozmyślając i planując remont kuchni kierujemy się designem i funkcjonalnością, lecz co to tak naprawdę znaczy? Funkcjonalność ma zapewnić dostarczenie odpowiednich, zaspokajających potrzeby funkcji danego miejsca czy sprzętu.

Tworząc produkty w dzisiejszych czasach, funkcjonalność łączy się z designem. Celem jest dojście do coraz bardziej świadomych Klientów. Zaspokojenie ich potrzeb i dostarczenie im wartości dodanej.

Jak to się ma do firmy AKPO?

Marka AKPO posiada w swoim asortymencie produkty AGD do kuchni. W tym zarówno okapy jak i płyty ceramiczne i indukcyjne, a także  2w1 – płyta indukcyjna z wbudowanym okapem. Produkty dedykowane są dla każdej kuchni. Dla tej mniejszej, większej czy otwartej, połączonej z jadalnią. Funkcjonalność łączy się z designem. Aby sprostać najróżniejszym potrzebom, zaplecze produktowe firmy stale się rozwija i modyfikuje – wyższa jakość, bezawaryjność, estetyka. Wszystko to sprowadza się do wspólnego mianownika -  zadowolony klient. Indywidualne podejście jest dla nas kluczowe i cieszymy się, że możemy gościć w polskich kuchniach.

Idealny okap do Twojej kuchni to jaki?

Dostępne urządzenia i materiały pozwalają obecnie stworzyć wymarzoną kuchnię. Funkcje sprzętów kuchennych stale się rozwijają. Okapy posiadają funkcję automatycznego wyłączenia – timer i dodatkowy pilot ułatwiający życie każdemu zapominalskiemu. Zainstalowane oświetlenie zdobi kuchnię - nadając jej niebanalnego charakteru. Liniowe LEDY równomiernie oświetlają blat kuchenny i blat roboczy znajdujący się obok. Idealnym modelem z tymi funkcjami będzie WK-4 Isla Feniks Slim. Okap wyspowy WK-4 Isla Balmera świetnie sprawdzi się zarówno w przypadku kuchni z wyspą, jak i bez niej. W większości kuchni świetnie sprawdzą się okapy kominowe np. WK-9 Clarus. To rozwiązanie doskonale spełni swoją funkcję- filtracji powietrza, świetnie się prezentuje praktycznie w każdym wnętrzu, dodatkowo zapewni doskonały klimat w kuchni- dzięki zastosowanemu w nim oświetleniu.. „Stworzone wedle panujących trendów okapy kominowe, wyspowe i podszafkowe marki AKPO non stop są ulepszane, właśnie po to, aby być eleganckim, nowatorskim i funkcjonalnym wykończeniem kuchni. W dużej, otwartej kuchni postaw na modele wyspowe, w małej na podszafkowe, a w każdej innej na kominowe. Na rynku dostępnych jest wiele modeli i wzorów okapów, dostępnych w różnych wariantach wyposażenia, kolorach i wykonanych z różnych materiałów, dlatego z pewnością każdy znajdzie wymarzony produkt do swojej kuchni.”- podkreśla Michał Kołakowski- przedstawiciel handlowy AKPO

Płyty ceramiczne i indukcyjne – gdzie tradycja łączy się z nowoczesnością

W ofercie AKPO mamy do wyboru płyty ceramiczne, indukcyjne i okap blatowy zintegrowany z płytą indukcyjną.

Płyty ceramiczne to wygoda użytkowania, estetyczny wygląd i niskie zużycie energii. Kupując płytę ceramiczną ze znakiem AKPO możesz mieć pewność, że jest to produkt najwyższej jakości. Model PKA 58008/2 posiada wszystko to, co chciałbyś mieć w swojej kuchni! Minutnik, timer, sensoryczne, czułe sterowanie. Posiada aż 4 pola grzewcze, które sprawdzą się w kuchni z dużymi wymaganiami. Natomiast model PKA 30 830/2 posiadający 30 cm szerokości uwarunkowany jest dla mniejszej przestrzeni kuchennej.

Płyty indukcyjne są bezpieczniejsze, bardziej wydajne i szybsze niż tradycyjne kuchenki. Płyty indukcyjne AKPO odznaczają się nowoczesnym wyglądem i funkcjonalnością. Każda płyta indukcyjna mimo podstawowych najważniejszych funkcji jest wyposażona w dodatkowe rozwiązania. Jeśli w domu są dzieci, warto zainteresować się płytą, która posiada wbudowane zabezpieczenie przed włączeniem przez dzieci. A jeśli zdarza się, że ktoś zapomniał, że wstawił wodę na makaron, warto sprawdzić, czy dana płyta ma funkcje automatycznego wyłączenia. Każdy ten aspekt jest istotny przy wyborze płyty indukcyjnej. Model PIA 6082501 zainspiruje Cię do kuchennych rewolucji.

Jednym z najnowszysz rozwiązań dostępnych na rynku jest okap blatowy zintegrowany z płytą indukcyjną. A właściwie WK-9 Tytan Induction 4. To idealny wybór wszystkich zwolenników nowinek technicznych i najnowocześniejszych rozwiązań. Wykonany on został ze stali nierdzewnej, czarnej malowanej proszkowo oraz bezpiecznego szkła hartowanego. Dostępny jest on w tradycyjnym czarnym kolorze, a wydajność nominalna turbiny to 800 m3/h.

Arni