Firma » Reklama

Gadżety reklamowe w drogerii - co można dawać klientom?

Każda firma dba o to, aby pozyskać jak najwięcej klientów i być rozpoznawanym na rynku – wszak wyłącznie dzięki temu obroty będą wzrastać.

Jednym z popularnych sposobów przyciągania klienteli jest wręczanie darmowych gadżetów do zakupów. Każdy lubi dostawać za darmo jakieś drobiazgi, istnieje więc szansa, że kupujący chętnie wróci po raz kolejny. Na jakie więc gadżety reklamowe może postawić drogeria, aby były one jak najbardziej atrakcyjne?

Najbardziej skutecznym i przyciągającym klientów darmowym drobiazgiem w drogerii będą darmowe próbki kosmetyków dodawane do zakupów. Nie muszą to być koniecznie wyłącznie produkowane przez firmę rzeczy - doskonale sprawdzą się również małe opakowania znanych marek. Często bywają to małe szampony, pianki do włosów, waciki czy inne drobiazgi, które przydadzą się każdemu klientowi.

Doskonale jako gadżety reklamowe sprawdzą się również świeczki. Każda kobieta będzie zachwycona, dostając w drogerii ładną, pachnącą świeczkę, która ozdobi mieszkanie i przyda się jako oświetlenie na romantyczne wieczory. Są to stosunkowo niedrogie rzeczy, a wywołają uśmiech na twarzy każdej pani i będą przypominać, która drogeria sprawia tak urocze prezenty.

Inną propozycją może być zestaw do pielęgnacji paznokci - pilniczek i cążki. Przydadzą się one w każdym domu, a do tego często się niszczą, jest więc szansa, że klient będzie bardzo często korzystał z tych otrzymanych w drogerii. Warto umieścić na nich logo firmy.

Biżuteria również może być dodatkiem do zakupów w drogerii. Żadna kobieta nie ma zbyt wielu naszyjników czy kolczyków, przyda się więc każda ozdoba.
Do zakupu perfum można również dołączać małe perfumetki, które zmieszczą się w każdej kobiecej torebce. Dzięki nim pani będzie mogła nosić ładny zapach ze sobą wszędzie, a dzięki temu z pewnością zapamięta miejsce, gdzie dostała taki miły prezent.

Dobrze, aby gadżety reklamowe ściśle kojarzyły się z drogerią (ich wybór znajdziesz tutaj). Oznacza to, że najlepiej sprawdzą się rzeczy, które służą do pielęgnacji, są ładne i przypominają o chwilach przyjemności i poświęceniu czasu wyłącznie sobie.

JustynaZ