Zdrowie » Ciało

Galaretka – deser idealny

Galaretka – deser idealny
Zobacz więcej zdjęć »
Galaretka jest idealnym pomysłem na wakacyjny deser. Z owocami w roli głównej urzeknie swoim smakiem i wyglądem każdego domownika. Szczególnie polecamy Galaretkę z musem z czerwonych porzeczek. Przygotuj ją dla siebie i bliskich… ot tak… prosto z serca.

Galaretka z musem z czerwonych porzeczek

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Składniki:

·         1,5 łyżeczki żelatyny Delecta

·         300 g czerwonych porzeczek

·         250 g schłodzonej kremówki

·         3 łyżeczki cukru

·         1 opakowanie posypki Decorada kuleczki zbożowe w różowej skorupce Delecta

·         1 opakowanie galaretki wiśniowej Delecta

 

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę dokładnie wymieszaj w 350 ml wrzącej wody. Żelatynę zalej 2 łyżkami wody, odłóż do napęcznienia, po czym rozpuść podgrzewając ją na małym ogniu (uważaj, aby żelatyna się nie zagotowała). Następnie połącz oba składniki.
  2. Zblenduj porzeczki i przecedź je przez sitko. Tak przygotowany przecier dodaj do rozpuszczonej galaretki. Przygotuj filiżanki lub kokilki i wysmaruj ich wnętrze odrobiną oliwy.  Przelej galaretkę do naczynek i odstaw do stężenia na kilka godzin.
  3. Śmietanę ubij z cukrem. Stężałą galaretkę przełóż do pucharków, udekoruj bitą śmietaną, gałązkami porzeczek i ulubioną posypką.


Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KMC

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »