Firma » Biznes

Galeria Krakowska z pierwszym salonem monobrandowym Mustang

Marka Mustang to synonim dobrej jakości w świecie dżinsu.

Od niedawna jej najnowsze kolekcje są dostępne dla klientów Galerii Krakowskiej w pierwszym monobrandowym butiku marki w Krakowie.

Niemiecka firma znana z produkcji dżinsów zawitała do Polski w 1992 roku. Obecnie w swojej ofercie ma także odzież, skórzane obuwie oraz dodatki – to produkty dla osób lubiących dobrą jakość i klasyczny design. Klienci znajdą to wszystko na 70 mkw. powierzchni sklepu w Galerii Krakowskiej. Salon urządzono w butikowym stylu, gdzie dominują ciepłe i przyjazne kolory.

Mustang w latach 30. ubiegłego wieku szturmem wszedł na rynek pełen amerykańskiego denimu, będąc pierwszym europejskim przedsiębiorstwem zajmującym się głównie produkcją dżinsu. Marka była prekursorem na naszym kontynencie, szyjąc damskie modele spodni i tym samym rewolucjonizując kobiece garderoby. Mustang również jako pierwszy zaproponował dżinsy z dodatkiem stretchu, co znacznie przyczyniło się do popularyzacji ubrań z denimu w latach 60.

Galeria Krakowska stara się proponować odwiedzającym szeroki wybór różnych firm – zarówno tych rodzimych, europejskich, jak i zza oceanu – tak, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Dewizą marki Mustang jest oferowanie „prawdziwych ubrań, dla prawdziwych ludzi”, łącząc klasyczne fasony z nowoczesnym wzornictwem.

Monobrandowy sklep Mustang znajduje się na poziomie +1 w Galerii Krakowskiej.

PRinspiration