Kultura » Kultura
George Clooney na czele Grey Goose Party
Zobacz więcej zdjęć » |
Grey Goose w towarzystwie gwiazd
Festiwalowa gorączka rozpoczęła się wraz z inauguracją 35. edycji Toronto International Film Festiwal (TIFF), która miała miejsce w piątek 9 września. Także w piątek, na 4 dni, został otwarty Grey Goose Soho House Club. Zeszłoroczny sukces podczas festiwalu w Toronto przyniósł kolejny rok współpracy francuskiej wódki i klubu Soho House, które od lat na stałe obecne są w świecie kina.
Dzień pierwszy…
Pierwszy dzień Toronto International Film Festival 2011 rozpoczął się intensywnie i nadał tempa pozostałym wydarzeniom, które będą miały miejsce w ramach TIFF. George Clooney celebrował pokaz swojego nowego filmu „The Ides of March” w towarzystwie innych znanych gwiazd: Ryana Goslinga, Evan Rachel Wood, Philipa Seymour Hoffmana i Paula Giamatti. Czas umiliły gościom drinki na bazie wyśmienitej wódki Grey Goose. Kolekcja koktajli została stworzona specjalnie na okazję 35. edycji Toronto International Film Festival. Na jeden wieczór w rolę barmana wcielił się Mark Wahlberg, przygotowując swojego autorskiego drinka, Grey Goose Le Fizz. Aktor nie mógł oprzeć się pokusie, by stanąć po drugiej stronie lady barmańskiej i spróbować własnych sił. Na inauguracji pojawiła się także aktorka Tilda Swinton wraz z ekipą swojego nowego filmu „We need to talk about Kevin”, zaprezentowanego na festiwalowej gali. Piątkowa noc upłynęła pod znakiem filmowych emocji. Festiwal w Toronto to jedno z najważniejszych wydarzeń związanych ze światem kina. Rozgrzewa wszystkich miłośników wielkiego ekranu, przygotowując ich na kolejne spotkanie ze światową kinematografią. Wódka Grey Goose, która jest obecna na TIFF od 2009 roku, stała się nieodłącznym elementem tego filmowego środowiska.
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.
Kontakt prasowy: Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel/fax. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)