Firma » Bankowość

Getin Bank z najlepszym kontem dla studenta

Getin Bank został liderem zestawienia najlepszych kont dla studentów, przygotowanego przez TotalMoney.pl. Eksperci portalu przeanalizowali oferty ponad 20 banków pod względem 12 kryteriów, w tym m.in. opłat związanych z prowadzeniem rachunku oraz możliwości korzystania z aplikacji mobilnej.

Rachunek osobisty Getin UP Free, stworzony w odpowiedzi na oczekiwania młodych osób w wieku 18-28 lat, zajął pierwsze miejsce w rankingu.

Konto Getin UP Free to nowoczesny rachunek z dostępem do bankowości internetowej i wygodnej aplikacji mobilnej, które ułatwiają codziennie zarządzanie budżetem. Autorzy rankingu docenili ofertę Getin Banku przede wszystkim za brak opłat związanych z prowadzeniem rachunku. Młody Klient nie ponosi również żadnych kosztów związanych z użytkowaniem karty debetowej, zewnętrznymi przelewami przez Internet oraz wypłatami gotówki z bankomatów. Ponadto posiadacze konta mogą wybrać jeden z siedmiu niestandardowych, nowoczesnych wzorów kart oraz korzystać z 10% zniżek w Cinema City. Bank nagradza również studentów, którym przyznano stypendium naukowe, sportowe lub socjalne. Otrzymując wpływy
z tego tytułu na konto Getin UP Free, dostają oni dodatkowe 3% środków (maks. 30 zł miesięcznie) oraz
50 zł za pierwsze przelane świadczenie.

Eksperci TotalMoney.pl już po raz trzeci porównali oferty banków stworzone z myślą o studentach. Podobnie jak w poprzedniej edycji, ocenie poddali rachunki stworzone specjalnie dla tej grupy Klientów oraz standardowe, które może założyć każda pełnoletnia osoba. Autorzy zestawienia przyjęli założenia, że konto bankowe zasilane jest co 30 dni kwotą 1 000 zł, a jego posiadacz w ciągu miesiąca dokonuje czterech transakcji bezgotówkowych kartą debetową o wartości 300 zł, pięciu przelewów zewnętrznych oraz dwa razy wypłaca gotówkę z bankomatu należącego do Banku i raz z „obcego”. Za każdym razem jest to 100 zł.

Konto Getin UP Free zadebiutowało na rynku niecałe dwa miesiące temu, a już zbiera branżowe wyróżnienia. W październiku oferta Getin Banku dla młodych Klientów zajęła drugie miejsce w zestawieniu najlepszych kont dla dzieci, młodzieży i studentów 2015, przygotowanym przez Money.pl.

Więcej informacji na temat oferty rachunku Getin UP Free można znaleźć tutaj. Pełny ranking kont dla studentów jest dostępny na stronie TotalMoney.pl.

Getin Bank

• avatar
    ~spinka 2015-11-06 23:46:17

najlepsze konto bo za darmo a jeszcze dorzucają parę złotych do stypendium, plus zniżkę do cinema city. a legitkę mam 2w1 czyli razem z kartą do bankomatu, którą sama wybrałam, dzięki czemu mam na niej zajebisty napis :D