Firma » Bankowość

Getin Bank z nową Lokatą Mobilną Na Start

Getin Bank ma nową Lokatę Mobilną Na Start z oprocentowaniem 1,5% w skali roku. Lokata przeznaczona jest dla nowych klientów. Okres trwania promocyjnego oprocentowania to 2 mies., a maksymalna kwota, którą można ulokować, to 10 000 zł. Obecni klienci mogą skorzystać z Lokaty Mobilnej 0,4%.

– Obecna sytuacja związana z epidemią COVID-19 pokazała, jak ważną funkcję pełni bankowość mobilna. Często staje się ona głównym kanałem kontaktu Klienta z Bankiem. Wciąż pozostaje jednak grupa osób, która jeszcze z tego rozwiązania nie korzysta. To właśnie do niej kierujemy Lokatę Mobilną Na Start. Wyższym oprocentowaniem chcemy zachęcić tę część Klientów do zapoznania się z naszą aplikacją. Chcemy pokazać, że to bezpieczny sposób bankowania, którego jakość i poziom obsługi Klienta w niczym nie odbiegają od tradycyjnej bankowości – mówi Marek Ubysz, Dyrektor Biura Depozytów Detalicznych i Produktów Oszczędnościowych w Getin Noble Banku.

Lokatę Mobilną Na Start można założyć w trzech prostych krokach, całkowicie online, bez konieczności wychodzenia z domu. Pierwszy krok to pobranie aplikacji Getin Mobile i aktywacja pierwszego profilu w Bankowości Mobilnej. Następnie należy wybrać z menu pozycję Lokaty i znaleźć w niej Lokatę Mobilną Na Start. Ostatnim krokiem jest rutynowe korzystanie z wygodnej aplikacji Getin Mobile i oszczędzanie mobilne.

Minimalna kwota, którą można zdeponować na lokacie, wynosi 500zł. Lokatę można założyć tylko raz w ciągu 30 dni od dnia aktywacji Bankowości Mobilnej. Klient może wybrać, czy lokata będzie odnawialna czy nieodnawialna. Warunkiem skorzystania z oferty Lokaty Mobilnej Na Start jest udzielenie Bankowi wymaganych zgód marketingowych.

GetinBank