Technologie » AGD - RTV

Glass Protect od SANPLAST SA– więcej niż szkło

Aby szkło kabiny prysznicowej było łatwiej utrzymać w czystości, niepotrzebne są chemiczne powłoki hydrofobowe. Firma SANPLAST SA oferuje rozwiązanie, które jest zarazem proste, praktyczne i ekologiczne.

Ten system działa dzięki modyfikacji chemicznych i fizycznych właściwości samego szkła. Glass Protect został opracowany przez Laboratorium Badawczo-Rozwojowe firmy SANPLAST SA i poddany licznym testom jakości, aby mieć pewność, że spełnia on swoją funkcję bez zarzutu. Woda spływa po szkle wykonanym w tej technologii niemalże natychmiast. Ilości osadu są śladowe w porównaniu z tym zostawianym po wodzie na tradycyjnym szkle. Powoduje to, że kabina dłużej zachowuje kryształową przejrzystość i łatwiej utrzymać ją w czystości. Samo mycie kabiny ze szkłem wykonanym w systemie Glass Protect jest także dużo łatwiejsze i przyjemniejsze, gdyż nie wymaga stosowania silnych detergentów. Używanie łagodniejszych środków do utrzymania łazienki w czystości jest z pewnością korzystne nie tylko dla naszego zdrowia, ale też portfela, a nawet środowiska. Szkło wzbogacone technologią Glass Protect to gwarancja zadowolenia na długie lata oraz pełnej funkcjonalności i niezrównanej estetyki. System jest dostępny w produktach z serii Altus, Avantgarde, Prestige, Free Line, Classic II oraz TX – najszerszej ofercie kabin prysznicowych z modyfikacją powierzchni szkła Glass Protect w standardzie!

Glass Protect to:

• Estetyka – woda spływa po szkle natychmiast, nie pozostawiając śladów

• Wygoda – szkło dużo łatwiej jest utrzymać w czystości

• Oszczędność – nie wymaga stosowania kosztownych detergentów

• Ekologia – możliwość stosowania łagodnych i przyjaznych środowisku środków myjących

Koralina