Firma » Biura

GLS kolejnym operatorem w programie SendSystem

W październiku w programie SendSystem udostępniony zostanie moduł kolejnego operatora. Dotychczas program obsługiwał przesyłki Poczty Polskiej oraz InPost. Do tego grona dołącza właśnie jedna z największych firm kurierskich w Polsce - GLS Poland.

SendSystem to narzędzie do łatwej i szybkiej wysyłki przeznaczone dla firm, instytucji i osób prywatnych, które zajmują się przygotowaniem wysyłki listów, paczek a teraz także przesyłek kurierskich firmy GLS. Rozwiązanie ułatwia przygotowanie przesyłek m.in. w biurach, sekretariatach, urzędach, księgarniach, hurtowniach oraz sprzedawcom na Allegro.

Usprawnianie i automatyzacja procesu nadawania przesyłek pocztowych dzięki generowaniu dokumentów nadawczych czy możliwość przekazywania pliku z przesyłkami bezpośrednio do programu „Elektroniczny Nadawca" Poczty Polskiej to tylko niektóre funkcje programu w zakresie obsługi tego operatora. W zakresie InPost program m.in. filtruje kody pocztowe obsługiwane przez operatora, umożliwia przygotowanie i wydruk wszystkich formularzy nadawczych oraz Zwrotnego Potwierdzenia Odbioru. Dostępna w programie własna książka nadawcza pozwala na minimalizowanie ryzyka pomyłek.

Od października program umożliwi zarządzanie wszystkimi przesyłkami GLS. Klient może wybrać moduły dostawców, z których usług korzysta. SendSystem to pierwsze na rynku tak kompleksowe rozwiązanie, oferujące dogodną obsługę wielu firm pocztowych. Teraz proces przygotowywania przesyłek może odbywać się z użyciem jednego systemu. W ramach nowego modułu program umożliwi drukowanie etykiet, potwierdzeń nadań oraz wymianę danych z GLS. Tworzone przesyłki są przekazywane bezpośrednio do systemu operatora, a dwustronna transmisja danych między programem SendSystem i systemem GLS zapewnia komfort użytkowania. Dane wysyłane są do GLS automatycznie przez połączenie internetowe.

Ponadto SendSystem współpracuje z drukarkami firmy Brother® z serii QL, dzięki czemu w łatwy i szybki sposób można drukować etykiety adresowe (np. na koperty bąbelkowe). Możliwe jest także importowanie danych z Allegro, co zdecydowanie ułatwia i przyspiesza proces obsługi klientów.

Program SendSystem to idealne rozwiązanie w miejscach, w których proces wysyłki jest jednym z kluczowych elementów działalności. Wykorzystanie tego narzędzia pozwala oszczędzić czas i koszty.

Więcej o programie: www.sendsystem.pl

karolina_format