Gospodarka » Żywność
Gorący Kubek Knorr w nowej odsłonie - ten sam doskonały smak bez dodatku glutaminianu sodu
                ![]()  | 
        
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Już pierwsze spojrzenie na Gorący Kubek Knorr pozwala zauważyć gruntowną przemianę produktu. Bardziej naturalnie wyglądające i nowoczesne opakowanie jest tylko jedną z kilku wprowadzonych zmian. Zmieniona kompozycja Gorącego Kubka, bazująca na składnikach pochodzących ze zrównoważonych upraw, pozwoliła zachować charakterystyczny i dobrze znany smak bez konieczności dodawania sztucznych ulepszaczy. Już w dotychczasowej recepturze Gorącego Kubka Knorr nie pojawiały się środki konserwujące, a teraz w jego nowej wersji wyeliminowano dodatkowo glutaminian sodu. Ponadto zawartość soli w Gorącym Kubku obniżona została o 24% w stosunku do tych samych produktów dostępnych na rynku w 2005 roku.
“Sukces Gorącego Kubka leży przede wszystkim w naszym konsekwentnym przywiązaniu do znakomitego smaku bez konieczności pójścia na kompromis. Słuchamy uważnie potrzeb naszych konsumentów. Dlatego też zdecydowaliśmy się dołożyć wszelkich starań, by bez zmiany wyjątkowego i charakterystycznego dla marki smaku, do którego przyzwyczajeni są nasi konsumenci, wykluczyć z naszego produktu glutaminian sodu. Odświeżona receptura nie opiera się wyłącznie na bardziej naturalnym smaku, ale również, dzięki większym kawałkom warzyw i ziół, na bardziej naturalnym wyglądzie produktu” - mówi Ewa Pierzyńska, Brand Manager marki Gorący Kubek Knorr.
16 wariacji smakowych sprawia, że Gorący Kubek jest znakomitą przekąską, po którą można sięgnąć zarówno w pracy, podczas przerwy pomiędzy posiłkami, ale także gdy jesteśmy wyjątkowo zajęci i nie mamy czasu na przygotowanie innych dań. Oto ulepszony, i wciąż tak samo smaczny, Gorący Kubek Knorr.
		Nadesłał:
            Artykuły Prasowe 
	 | 
	

						Nowodvorski Lighting na Warsaw Home and Contract 2025			
						Sztuka warstwowego oświetlenia – gra planów i perspektyw			
						Rozszerzanie diety niemowląt – o czym warto pamiętać			
						NOWOŚĆ! Proszki i grysy z owoców i warzyw liofilizowanych KRESTO – naturalny kolor w Twojej kuchni			
						Domowy kisiel żurawinowy z malinami			
Komentarze (0)