Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Gospoda, gorzelnia, a pośrodku pizzeria

Gmina Prażmów, która położona jest kilkadziesiąt km od Warszawy, oferuje wypoczynek w formie aktywnej agroturystyki. Jednak nawet, jeśli będziesz sobie spokojnie wypoczywał relaksując się na świeżym powietrzu, możesz poświęcić 1 dzień w poszukiwaniu lokali, które serwują dobre jedzenie.

Znalazły się tu 3 całkiem interesujące lokale gastronomiczne, o których musisz się dowiedzieć i które powinieneś odwiedzić. Pełna oferta gastronomiczna i turystyczna regionu znajduje się na stronie www.tarczyn.biz.

Leśny Gościniec to lokal w stylu dawnej leśniczówki, cały z drewna i cały wśród Chojnowskich lasów. Jest to świetne miejsce do organizacji dużych przyjęć.  Spróbujesz tu świetnej kuchni okraszonej dobrą muzyką i profesjonalną obsługą.

Stara Gorzelnia Franciszka Ryxa to lokal z tradycjami, wybudowany na bazie zabytkowej architektury, będącej kiedyś domem założyciela gminy Prażmów. Dziś na miejscu domu Franciszka Ryxa stoi doskonała restauracja. W piwnicach panują klubowe klimaty, biliard i wyborne trunki.

Dla kontrastu, na tle wcześniej opisywanych lokali, znalazła się Pizzeria Sielanka, która zgodnie z nazwą gwarantuje sielski wypoczynek przy pizzy. Lokal zasługuje na uznanie ze względu na klasyczne, kameralne urządzenie wnętrz, które zachęca do dłuższego posiedzenia i spróbowania, obok pizzy, wyśmienitych sałatek czy naleśników. Świece, lampy, obrusy, wszytko to nastraja niepowtarzalnym klimatem, który świetnie pasuje do wakacji na wsi. Pizza jest tak smaczna, że zaczęło tu przychodzić coraz więcej klientów, aż klienci przestali mieścić w lokalu. Pizzerię więc rozbudowano i dziś jest świetnym miejscem na rodzinny obiad we włoskim stylu.

Przypominamy, że te 3 lokale mieszczą się w pobliżu Prażmowa i oferują całkiem inne oferty kulinarne, ale łączy je jedno - dokonały smak przyrządzanych potraw.

tarczyn.biz