Dom » Wnętrza
Gotowanie z pasją – nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch
Zobacz więcej zdjęć » |
Z pasji do Dalekiego Wschodu
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
W azjatyckiej kuchni zupy odgrywają znaczącą rolę. Ich bogactwo smaków i aromatów przypadło też do gustu Europejczykom. Ramen, miso-shiru, pho, tom yam czy laksa – coraz częściej lądują na naszych stołach. Villeroy & Boch zainspirowany kulturą Azji zaprojektował kolekcję, która oferuje naczynia specjalnie na dania z Dalekiego Wschodu. W azjatyckiej linii Soup Passion znajdują się miski w dwóch wielkościach z wgłębieniem na sztućce, pałeczki oraz ceramiczna łyżka, a także taca do serwowania. Duża miska będzie idealna na ramen, a mniejsza – na przystawkę albo zupę miso. Dopasowana do niej przykrywka z trzema przegródkami zachowa nie tylko ciepło dania, lecz także sprawdzi się na dodatki: kiełki soi czy kolendrę.
Przyjemność aż do ostatniej kropli
Nie ma znaczenia, czy zupa podawana jest jako danie główne czy przystawka – w skład kolekcji Soup Passion od Villeroy & Boch wchodzą miski w dwóch rozmiarach również na europejskie smaki. Sprawdzą się na wszystkie zupy, gulasze i dania jednogarnkowe – szczególnie te, które lubimy jadać z pieczywem! Każda z misek składa się z dwóch oddzielnych części – jedna przeznaczona jest na zupę, a druga na chleb lub dodatki. Wewnętrzna strona naczyń jest delikatnie nachylona, dzięki czemu daniem można cieszyć się aż do ostatniej kropli!
Kultura stołu – kultura zupy
Oliwa, zioła czy tzw. relish, pod którego nazwą kryją się posiekane gotowane lub marynowane warzywa, też zasługują na swoje miejsce. W kolekcji Soup Passion oprócz misek znajdują się również naczynia, które z konsumpcji zupy uczynią prawdziwą ucztę. Serię Soup Passion uzupełnia malutka miseczka, która może pełnić funkcję sosjerki lub pojemnika na dodatki; waza z pokrywą przeznaczona dla jednej lub czterech osób, która jest odporna na wysokie temperatury i może być również używana w piekarniku; a także kamień wykonany z porcelany premium, który utrzymuje temperaturę dań. Ten ostatni element sprawi, że zupę będzie można celebrować znacznie dłużej. Jeśli podajemy chłodnik, wystarczy wstawić go na kilka chwil do zamrażarki i użyć jako podkładki; a jeśli podajemy danie gorące – jest tak wąski, że można go podgrzać nawet w tosterze i położyć pod miskę lub włożyć do koszyka na pieczywo, aby dłużej pozostało chrupiące i ciepłe.
Nadesłał:
konkretpr
|
Komentarze (0)