Gospodarka » Żywność

Gotuj na parze z d’aucy

Gotuj na parze z d’aucy
Zobacz więcej zdjęć »
Zalety gotowania na parze doceniają nie tylko zwolennicy zdrowego odżywiania, ale także osoby, które dbają o swoją figurę. Potrawy przygotowane za pomocą tej metody nie tracą witamin, minerałów oraz składników odżywczych.

Wiosna to doskonały czas na zmiany, zarówno w naszej garderobie, jak i stylu życia. Wraz z jej nadejściem pragniemy zgubić dodatkowe kilogramy i odzyskać szczupłą sylwetkę. By to osiągnąć, powinniśmy zmienić nasze nawyki żywieniowe i wprowadzić do codziennej diety więcej warzyw.

Aby móc cieszyć się piękną figurą i wiosenną lekkością, powinniśmy nie tylko zwracać uwagę na to, co jemy, ale też w jaki sposób przyrządzane są nasze posiłki. Lekarze, dietetycy oraz kucharze zalecają gotowanie na parze jako najzdrowszą metodę przygotowywania smacznych i pełnowartościowych potraw.

Gotowanie na parze jest o wiele zdrowsze od tradycyjnego gotowania w wodzie czy smażenia. Warzywa przyrządzone w ten sposób zachowują dużo więcej witamin, wartości odżywczych, minerałów oraz przeciwutleniaczy. Po przygotowaniu są nadal pełne smaku, koloru i zapachu. Ponadto nie wchłaniają wody ani tłuszczu, dzięki czemu pozostają jędrne i sprężyste. Co więcej nie przywierają do naczynia, nie przypalają się, przez co pięknie i atrakcyjnie prezentują się na talerzu. Dzięki gotowaniu na parze z łatwością obniżymy kaloryczność naszych potraw. Posiłki przygotowywane w ten sposób nie zawierają zbędnego tłuszczu, dlatego są nie tylko pożywne, ale też zdrowe i lekkie. 

Jeśli chcemy, aby nasza dieta była bogata w wartościowe składniki odżywcze, warto sięgnąć po mieszanki fit mix d’aucy. To kompozycje mrożonych warzyw dobranych specjalnie do gotowania na parze. Fit mix brokułowy zawiera brokuły, kalafior i marchew. Fit mix fasolowy to połączenie zielonej i żółtej fasolki szparagowej, fasoli płaskostrąkowej oraz słupków marchwi. Fit mix dyniowy bazuje na dyni, cukinii, marchwi oraz groszku z ananasem. Fit mix marchwiowy kryje w sobie marchew, groszek i kukurydzę. Do gotowania warzyw na parze możemy użyć parowaru, bądź zwykłego garnka z sitkiem zawierającym niewielką ilość wody podgrzewanej go temperatury wrzenia. Garnek powinien być szczelnie przykryty pokrywką. Gorąca para wypełnia cały garnek, dzięki czemu żywność gotuje się bardzo szybko.

Chcąc podkreślić smak i aromat warzyw, możemy dodać do nich świeże zioła. Szukając inspiracji smakowych, warto skorzystać z propozycji przepisów umieszczonych na opakowaniach mrożonek d’aucy. Do gotowania na parze możemy wykorzystać również inne mrożone warzywa z oferty d’aucy. Mogą to być mieszanki warzywne, bądź warzywa mono.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »