Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Gramy dla Wielkiej Orkiesty Świątecznej Pomocy w Bonarce

Bonarka kolejny raz włącza się w największą społeczną akcję w Polsce. W tym roku zbieramy pieniądze, by zapewnić lepszą opiekę medyczną noworodkom oraz seniorom. Rok temu klienci Bonarki ofiarowali 50 000 złotych, co było drugim wynikiem w Krakowie.

Wyzwanie wymaga odpowiedniego rozmachu. Dlatego w Bonarce przez całą niedzielę, od 9.00 do 20.00 kwestować będzie ponad 30 pełnych zapału wolontariuszy. To oni krążyć będą po centrum handlowym, zachęcając klientów do przekazywania drobnych nawet datków i rozdając słynne czerwone serduszka.

Niezbędna jest też odpowiednia oprawa, którą zapewnią zaproszeni do Bonarki artyści. Na 2 scenach ustawionych w Palmiarni od 15.00 do 20.00 będzie można podziwiać taneczny show Dawida Bryniarskiego (półfinalisty „Mam Talent”), koncerty Kasi Sochackiej (finalistki „Mam talent”), Recycling Band (finali-stów „Mam talent) i Mateusza Ziółko (finalisty „Must be the music”) oraz kabaretowy występ popularnej Grupy Rafała Kmity.

Przed wejściem do Bonarki od strony biurowców czekać będą wozy służb specjalnych – a to po to, by wszyscy młodzi fascynaci motoryzacji mogli zapoznać się z zaawansowanym technologicznie sprzętem, z jakiego korzystają zawodowcy. Zagości tam też 5 sportowych maszyn ze stajni drifterskiej grupy D1krk. Jej kierowcy przygotują pokaz swych niecodziennych umiejętności pokonywania najostrzejszych nawet zakrętów z wielką gracją. Obok nich zaparkują dostojne pojazdy z lat 20. XX wieku. I sportowymi i zaby-kowymi pojazdami będzie można odbyć podróż na siedzeniu pasażera – pod warunkiem wzięcia udziału w licytacjach.

Przez całą niedzielę bowiem w Bonarce licytowane będą atrakcyjne przedmioty podarowane przez pol-skie gwiazdy oraz butiki Bonarki. Oprócz emocjonującej przejażdżki drift taxi na szczególną uwagę zasługuje także księga z baśniami braci Grimm, podpisana przez ambasadorkę centrum, Małgorzatę Kożuchowską, Tomasza Karolaka, Tomasza Kammela oraz krakowskich aktorów: Ewę Kaim i Artura Dziurma-na. Oczywiście, cały dochód z akcji trafi na konto WOŚP.

Będzie można także poznać metody pierwszej pomocy, prezentowane przez motocyklową grupę ratow-ników „R kwadrat” oraz wolontariuszy. Wewnątrz centrum klienci będą mieli szansę zrobić sobie unikalne zdjęcie z żołnierzami z grupy rekonstrukcyjne oraz z zabytkowymi samochodami.

Jak widać – Wielka Orkiestra Świątecznej zabrzmi w Bonarce wyjątkowo głośno i doniośle. Należy liczyć, że ta melodia trafi do każdego klienta odwiedzającego centrum handlowe 13 stycznia.

bezstronny22