Kultura » Kultura
Grey Goose Pre-Oscars Parties
Zobacz więcej zdjęć » |
Uroczysta ceremonia
Największe gwiazdy świata kina, setki fotoreporterów i fleszy oraz tysiące fanów – co roku, podczas trwania ostatniego weekendu lutego, uwaga całego świata zwrócona jest na Hollywood. Rozgłos, który towarzyszy gali wręczenia Oscarów przeszedł najśmielsze oczekiwania pomysłodawców nagrody. Amerykańska Akademia Filmowa wyróżnia najlepszych twórców światowej kinematografii już od 1927 roku. Pierwsza gala trwała zaledwie piętnaście minut i nie wzbudziła dużego zainteresowania, a zaproszeni przedstawiciele mediów opuścili uroczystość jeszcze przed jej zakończeniem. Na przestrzeni lat sytuacja uległa diametralnej zmianie – obecnie Oscary uważane są za najbardziej prestiżową nagrodę na świecie, a pokryta 24-karatowym złotem statuetka stała się obiektem pożądania niemal każdego filmowca. Wygrać mogą jedynie najlepsi - prawdziwi wirtuozi, wyróżniający się w swojej pracy niebywałym wręcz kunsztem i intuicją artystyczną. Lista nagrodzonych jest pilnie strzeżoną tajemnicą, którą ujawnia się dopiero podczas uroczystej gali. Pełne napięcia chwile oczekiwania na werdykt Akademii, wszystkim nominowanym umila co roku Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie. Tegoroczną galę wręczenia Oscarów poprzedzało kilka imprez współorganizowanych przez francuską markę Grey Goose.
Oscarowy weekend Grey Goose
Tradycją stało się już, że ceremonia wręczenia Oscarów odbywa się w ostatni weekend lutego. W Hollywood pojawiają się wtedy najznamienitsze nazwiska sztuki filmowej, poczynając od aktorów, na operatorach kończąc. To wyśmienita okazja do wymiany doświadczeń, licznych spotkań towarzyskich, czy organizacji przyjęć i bankietów. W rolę gospodarza jednego z nich wcielił się legendarny reżyser i zdobywca Oscara, Martin Scorsese, który w tym roku mógł poszczycić się dwoma nominacjami. Podczas prywatnej imprezy, zorganizowanej w restauracji Soho House w Zachodnim Hollywood, serwowano wyborne koktajle przygotowane na bazie wódki Grey Goose. Elegancki Grey Goose Le Fizz posmakował szczególnie Emily Mortimer – brytyjskiej aktorce, która miała okazję pracować ze Scorsese podczas produkcji „Wyspy Tajemnic”. Na parkiecie brylowali Russell Simmons, wschodząca gwiazda amerykańskiego hip-hopu oraz piękna Olga Kurylenko znana z roli dziewczyny Bonda w „Quantum of Solace”. Impreza rozpoczynająca oscarowy weekend trwała do samego rana, a goście bawili się wyśmienicie. W przeddzień uroczystej gali rozdania Oscarów emocje sięgały zenitu. Jednak goście Grey Goose Pre-Oscars Party wyglądali na całkiem spokojnych i zrelaksowanych. Zorganizowane we współpracy z Weinstein Company przyjęcie dostarczyło im udanej rozrywki na najwyższym poziomie. Sam Harvey Weinstein miał powód do świętowania – wyprodukowane przez niego obrazy zebrały pokaźną liczbę nominacji. Niemy „Artysta” zdobył ich aż dziesięć, a filmy „Żelazna dama” oraz „Mój tydzień z Marylin” miały szansę otrzymać dwukrotne nominacje. Juan Dujardin, Maryl Streep oraz Kenneth Branagh, odtwórcy ról w nominowanych produkcjach, mieli okazję do uczczenia swojego sukcesu. Wśród pozostałych gości na Grey Goose Pre-Oscars Party znaleźli się m.in. piosenkarka Katy Perry, znana z roli z „Avatarze” Zoe Saldana oraz wyśmienity wokalista jazzowy Tony Bennet, który zadbał o oprawę muzyczną wydarzenia. Elegancką zabawę wszystkim zebranym zapewniła Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie. Podczas trwania przyjęcia serwowano wyśmienite koktajle stworzone przez mistrzów miksologii marki Grey Goose, zainspirowanych najlepszymi produkcjami kina ubiegłego roku.
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)