Firma » Biznes

GRUPA EKONSTAL ODZNACZONA LAUREM EKSPERTA 2019

W Warszawie podczas Gali Finałowej Konkursu „Laur Eksperta 2019” komory normobaryczne Normobaric Room grupy Ekonstal zostały wyróżniene znakiem jakości „Laur Eksperta 2019” przyznawanym przez kapitułę złożoną z przedstawicieli kilkunastu wyższych polskich uczelni i ośrodków naukowych.

Jest to dowód uznania nie tylko dla produktu Normobaric Room, ale także dla polityki grupy Ekonstal i realizowanego w jej ramach modelu biznesowego ukierunkowanego na podnoszenie jakości, wdrażanie nowoczesnych rozwiązań, a także efektywne reagowanie na potrzeby rynku.

Laur Eksperta to znak jakości przyznawany firmom, które najlepiej w Polsce projektują i wdrażają nowoczesne strategie budowania efektywnych relacji z klientami w oparciu o najwyższe standardy swojej oferty rynkowej.
Jest to odznaczenie przeznaczone wyłącznie dla firm, produktów i usług najlepszych w swojej kategorii, cechujących się wysoką wartością dla klienta oraz posiadających wyjątkowe właściwości i wyróżniających się na tle konkurencji.

Czym są komory normobaryczne?
Normobaric Room to normobaryczna komora ciśnieniowa, produkt efektywnie wspomagający zdrowie. Dzięki przebywaniu w komorze organizm dotlenia się dużo łatwiej szybciej i intensywniej. Powietrze wewnątrz wzbogacone jest w tlen (od 32% do 40%, podczas gdy w powietrzu atmosferycznym jest go ok. 20%). Zawartość dwutlenku węgla w pomieszczeniu normobarycznym wynosi od 0,7% do 1.3%, gdzie w atmosferze na zewnątrz jest go zaledwie 0,03%. Komora wyposażona jest w śluzę, stwarzającą stan pośredni pomiędzy ciśnieniem wewnątrz - 1500 hPa i na zewnątrz - 1000 hPa. Dodatkowo, w komorze normobarycznej atmosfera wzbogacona jest o cząsteczkowy wodór, którego znajduje się od 10 do 20 tysięcy razy więcej niż na zewnątrz.

Naruszew